PKC wint ruim van Dalto

10 januari 2015
PKC wint ruim van Dalto

PAPENDRECHT - Op zaterdag 10 januari speelde PKC haar eerste wedstrijd van 2015, een thuiswedstrijd tegen Dalto uit Driebergen.

Ben Crum was weer terug op de Papendrechtse bank en moest de Papendrechtse opstelling wat aanpassen, doordat Richard Kunst vanwege heupproblemen nog ontbrak. Lara Boonstoppel en Laurens Leeuwenhoek konden wel weer in de basis starten.

Wedstrijden tussen de Papendrechters en de Driebergenaren zijn de afgelopen jaren altijd al extra spannend geweest door de onderlinge rivaliteit en ook deze wedstrijd leek vooraf veel spanning te kunnen gaan brengen, immers voor beide ploegen was winnen van groot belang.

Mady Tims tekende al snel voor de eerste treffer in 2015 vanaf de strafworpstip om de Papendrechtse machine op gang te brengen. Dalto kwam maar erg moeizaam uit de startblokken en wist vooral aanvallend nauwelijks een vuist te maken. Daartegenover liet PKC snel aanvalsspel zien, ondersteund door een prima rebound, waardoor het veel scoringskansen wist te creëren. Ondanks dat het schotpercentage niet eens zo heel erg hoog was, liepen de Groen-Witten snel weg naar een 8-1 voorsprong na tien minuten. Riko Kruit probeerde door diverse wissels het tij te keren, maar zonder veel baat, al kon Dalto wel wat meer tot scoren komen. Dichter bij kwam het echter niet, ondanks het feit dat het bij de Papendrechters in het tweede deel van de eerste helft wat inzakte. Het verschil van zeven bleef gehandhaafd tot de rust: 13-6.

Direct na rust probeerde Dalto met een stormachtig begin er weer een wedstrijd van te maken: in de eerste drie minuten scoorde het ineens vijf keer, maar doordat PKC rustig meescoorde leverde deze opleving nauwelijks iets op. Even werd het verschil slechts vijf, maar na tien minuten in de tweede helft was het gewoon weer zeven verschil (18-11) waarna de stormloop van de Driebergenaren weer luwde.
Het spel van de wissels kon beginnen: Danny den Dunnen eruit voor Rutger Sijstermans, even later Rutger Sijstermans er weer uit voor Danny den Dunnen en direct daarna Rutger Sijstermans erin voor Johannis Schot in het andere vak; Rutger vrolijkte zijn comeback  op het hoogste niveau nog op door zijn eerste twee treffers. Spanning was er absoluut niet meer, waardoor beide ploegen in het tweede deel vrijuit konden gaan spelen. Olav van Wijngaarden in de punt... een vondst en dit leverde een regen aan doelpunten op beiderzijds, waarbij er op momenten hoogstandjes te bewonderen waren. De race naar dertig treffers werd nog succesvol afgerond.
Eindstand: 30-18.

Een goede start van het nieuwe jaar voor PKC. De komende weken zullen de volgende stappen gezet moeten worden in een reeks van spannende wedstrijden tegen achtereenvolgens Fortuna (uit) en DVO en TOP (thuis). Daarna zal er veel meer duidelijkheid zijn in de race naar een playoff plek.

Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.