Verbouwing gemeentehuis start in 2015

07 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Verbouwing gemeentehuis start in 2015

PAPENDRECHT - Het gemeentehuis uit 1991 heeft een ingrijpende onderhoudsbeurt nodig. Zo voldoet het gebouw niet meer aan de wettelijke eisen zoals
(brand) veiligheidseisen en is het energieverbruik te hoog. Van de gelegenheid die het noodzakelijke groot onderhoud biedt, wordt gebruik gemaakt om het gebouw zodanig in te richten dat de ruimte doelmatiger  en slimmer wordt benut.

Verbouwing gemeentehuis
Met een sobere, representatieve en duurzame verbouwing kunnen de energie- en beheerkosten aanzienlijk omlaag worden gebracht. Door duurzame oplossingen toe te passen wordt zo een deel van de investering weer teruggewonnen. Het resultaat is een gemeentehuis dat flexibel kan worden ingezet, zowel voor de eigen organisatie als voor maatschappelijke partners.

Ook wordt het gemeentehuis opener en transparanter. Bij de inrichting van het marktplein is al aandacht geweest voor een betere aansluiting van het gemeentehuis op het marktplein.

Naar verwachting kunnen de noodzakelijke aanpassingen van het gebouw in het najaar 2015 starten. De werkzaamheden zullen circa acht maanden in beslag nemen. In die periode wordt het gemeentebestuur en de organisatie elders gehuisvest. Een keuze voor deze tijdelijke huisvesting moet nog worden gemaakt. De dienstverlening gaat tijdens de verbouwing gewoon door.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.