Joop Warner:"Veel concurrentie binnen selectie VV Papendrecht"

29 december 2014 door Hennie van der Zouw
Joop Warner:"Veel concurrentie binnen selectie VV Papendrecht"

PAPENDRECHT - Joop Warner rolde bij VV Papendrecht het trainersvak in. Deze zomer keerde hij terug op de plek waar hij zijn trainersloopbaan halverwege de jaren zeventig begon. “Ik heb altijd met een schuin oog naar het Slobbengors gekeken.” Als verdediger in het betaald voetbal (Warner speelde voor Helmond Sport en FC Dordrecht) bezat hij de persoonlijkheid om een defensie te leiden.

Dat hij na het beëindigen van zijn voetbalcarrière (“bij de gemeente Papendrecht verdiende ik mijn eigenlijke boterham, al was het wel een voorrecht om profvoetballer te zijn en ben ik daar in m’n hoofd enorm rijk van geworden”) het trainersvak inrolde, lag voor de hand. “Op het veld was ik altijd al bezig om het organisatorisch goed neer te zetten. Ik werd secretaris van de Sportraad, die werd voorgezeten door Wim Veldhuis. We hebben prima samengewerkt en deelden een passie voor voetbal. Zo kwam ik vanzelf bij VV Papendrecht terecht. In eerste instantie als speler en later als trainer omdat ik wilde ervaren of het iets voor mij zou zijn.”

“De club is de afgelopen jaren gegroeid. Aan mij de taak de ingeslagen weg te continueren en uit te breiden. Vraag me nog niet naar de doelstelling. Ik wil spelers beter maken en zo hoog mogelijk eindigen. Met beter bedoel ik vooral weerbaarder. We komen dit seizoen verbaal en fysiek sterke tegenstanders tegen. Dat vraagt om een andere spelbenadering dan in de derde klasse. We moeten ons wapenen. Als we dat goed doen, heb ik er alle vertrouwen in. Zowel kwalitatief als kwantitatief heeft deze selectie alles in huis. Er heerst een moordende  concurrentie.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.