Stadsderby eindigt in gelijkspel

13 december 2014
Stadsderby eindigt in gelijkspel

PAPENDRECHT - Voorzitter Blom had zijn VV Papendrecht-sjaal er voor uit de mottenballen gehaald: de stadsderby tegen VV Drechtstreek. De eerste sinds 10 jaar.

Juniorlid Anouk van Zuilekom mocht 'aftrappen'. Er was vuurwerk en in de rust namen de pupillen penalties. Veel bekende Papendrechters langs de lijn en op de, dit jaar, in gebruik genomen tribune.

Op het veld werd hard gestreden voor de winst. Jeffrey van Beek opende voor Papendrecht in de 14e minuut de score. In de tweede helft maakte 'Jan' Aibassa van Drechtstreek, tegen de club waar hij in verleden zelf speelde, de gelijkmaker. In de laatste 5 minuten kreeg Papendrecht nog een paar mooie kansen, maar het bleef 1-1!

Verslag van VV Drechtstreek:
De Papendrechtse derby is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Drechtstreek-coach Bil Tukker was hiermee meer tevreden dan zijn collega Joop Warner, die van een verlies van twee punten sprak. Zeker in de eerste helft was Papendrecht de beter spelende ploeg, maar slaagde er niet in veel mogelijkheden te scheppen voor het Drechtstreek-doel. Drechtstreek daarentegen compenseerde de mindere klasse met veel inzet en fysieke kracht, maar hun gevaar beperkte zich tot kansen uit stilstaande situaties.

Abaisa kreeg in de derde minuut een vrije kopkans na een vrije trap van Stefan Jonkman. Papendrecht-doelman Karsten v.d. Velde redde echter deskundig. Na een kwartier schoot Abaisa tegen Mitch Bos op en de rappe aanvaller profiteerde hiervan door op het doel van Siggy Schutte af te stormen. Hierbij was Bos niet zelfzuchtig en schoof de bal af op Beek die daarmee de 0-1 op het bord bracht. Dezelfde Mitch Bos moest zich na een half uur geblesseerd laten vervangen en daarmee verloor Papendrecht zijn beste aanvaller.

In het eerste half uur van de tweede helft was het overwicht voor Drechtstreek dat in de 55e minuut een vrije trap mocht nemen halverwege de Papendrecht-helft. Het was wederom Jonkman die de bal op het hoofd van Abaisa legde. Ditmaal maakte hij geen fout en liet Van de Velde kansloos. In het laatste kwartier van de wedstrijd ging Papendrecht weer voetballen en probeerde alsnog de overwinning binnen te halen. De Drechtstreek-verdediging, onder leiding van Abaisa, gaf echter geen krimp.

Papendrecht smacht naar een paar weekjes rust, maar moet deze week nog twee keer aan de bak. Eerst wacht dinsdag de bekerwedstrijd tegen Dongen en aanstaande zaterdag moet nog even afgereisd worden naar Rotterdam om de laatste zware 8 minuten tegen Neptunus-Schiebroek af te werken. Indien de 1-2 voorsprong wordt verzilverd, dan gaat Papendrecht in ieder geval als koploper 2015 in.

Verslag van VV Papendrecht:
Na vele jaren was er eindelijk weer eens de competitiewedstrijd tussen de plaatsgenoten v.v. Drechtstreek en v.v. Papendrecht. Dit keer was het een treffen in de 2e klasse D waar Papendrecht al vanaf de start van de competitie lijstaanvoerder is. Het werd een onvergetelijke wedstrijd voor rond de duizend bezoekers die een leuke pot voetbal mochten aanschouwen die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Dat Papendrecht de eerste plek inneemt op de ranglijst en dat Drechtstreek er duidelijk minder goed voor staat, was aan het spel af te zien. Papendrecht speelde goed georganiseerd en zowel aanvallend als verdedigend stond de ploeg als een huis. Toch was de eerste echte grote kans voor Drechtstreek toen Stefan Jonkman uit een vrije trap de meegekomen Jan Abaisa in de gelegenheid stelde om de bal in te koppen. Abaisa faalde door naast te koppen en Papendrecht leek hierdoor nog attenter te gaan spelen en het zette flink aan om het doel van Siggy Schutte te belegeren. De beloning voor het harde werken kwam al in de 18e minuut toen Erwin van der Heiden de bal onzorgvuldig teruglegde op Jan Abaisa. Die kreeg de bal niet goed onder controle en Papendrecht aanvaller Mitch Bos was hem te snel af. Hij speelde de bal naar de klaar staande Jeffrey Beek die hem maar voor het intikken had. Saillant detail hierbij is dat juist Jeffrey Beek vorig seizoen nog in de voorhoede van Drechtstreek te vinden was.Ondanks deze tegenvaller lieten de blauw-witten de kopjes niet hangen. De mannen van de Oostpolderploeg leken nog harder te willen knokken dan ze al deden. Aan strijd was er geen gebrek en ondanks enkele fraai opgezette aanvallen van het soepel spelende Papendrecht werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

Ook in de tweede helft – onder de inmiddels ontstoken veldverlichting – bleven de twee ploegen keihard strijden. Het spel was misschien niet altijd even hoogstand, spannend was het wel. Papendrecht moest ervaren dat de ploeg van Bill Tukker niet van plan was zich makkelijk gewonnen te geven en dat het initiatief geleidelijk aan moest worden toegestaan aan Drechtstreek. Toen Jan Abaisa, opnieuw op aangeven van Stefan Jonkman, in de 54ste minuut koppend de 1-1 eindstand op het bord bracht was de opluchting bij de Drechtsreek aanhang groot. Het laatste half uur werd de spanning er zeker niet minder op want de kans op een doelpunt bleef aan beide kanten zeker aanwezig. De achterste linie van Papendrecht waar de soeverein opererende Nick Kamerling en Pieter van de Kevie uitstekend stand hielden bleek niet meer te passeren te zijn en aan de andere kant hielden Jan Abaisa en Erwin van de Heiden de deur op slot.

Zo werd de laatste wedstrijddag van het eerste deel van de competitie voor Drechtstreek afgesloten een memorabele 1-1 en bleef het nog lang gezellig op het Drechtstreek complex. De return van deze wedstrijd vindt op 18 april plaats op het Slobbengors. Papendrecht wacht komende zaterdag dag nog een speeltijd van 7 minuten uit bij Neptunus Schiebroek waar het een 1-2 voorsprong moet verdedigen omdat deze wedstrijd enige tijd geleden kort voor tijd door de scheidsrechter Kuup werd gestaakt. Op zaterdag 24 januari gaat de tweede competitiehelft van start. Papendrecht treft dan thuis Piershil en Drechtstreek speelt uit tegen Neptunus Schiebroek.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.