PKC wint ruim van KVS

13 december 2014
PKC wint ruim van KVS

PAPENDRECHT - Na de nederlaag verleden week bij Koog Zaandijk, waar vooral het gebrek aan scherpte en daardoor een erbarmellijk schotpercentage debet aan was, had Edward Jonkman (interim coach bij PKC door het wegvallen van Ben Crum) deze week de techniek van het vissen met de selectie doorgenomen.... voeren... op het juiste moment aan de haak slaan, rustig even laten spartelen en dan gewoon binnen takelen... een juiste keuze, immers de Scheveningers, bekend als "de Vissen", de nieuwkomer in de Korfballeague, kwamen naar Papendrecht.
Opnieuw puntverlies in deze laatste thuiswedstrijd van 2014 kon en mocht niet... dus scherpte in verdediging en afwerking gevraagd.

KVS opende de score, om daarna ruim vijf minuten de korf niet meer te vinden door sterke verdedigende druk van de Papendrechters. Hoewel er veel mis ging in de openingsfase (slechte afronding en veel balverlies door misverstanden) wist PKC na deze Scheveningse opening toch naar 3-1 uit te lopen. "Aanslaan" deed het toen echter nog niet. al was het voertje toen wel gelegd. "De Vissen" mochten snoepen, kwamen langszij bij 3-3 en hielden dit tot 4-4 vol. Dat bleek het moment van aanslaan... het tempo ging omhoog, de scherpte was er ineens en voordat de gasten het wisten stond er binnen luttele minuten een 9-4 op het scorebord. Het schotpercentage aan Papendrechtse zijde schoot omhoog naar ruim boven de 20%, waarna er weer gas werd teruggenomen... het spartelen kon beginnen. Verdedigend bleef PKC veel druk geven, soms teveel uit enthousiasme, waardoor KVS vanaf de strafworpstip meerdere malen kon meescoren, terwijl het verder niet echt kon loskomen. Bij rust was het verschil opgelopen naar 16-8, maar definitief was de buit daarmee nog niet binnen gehengeld.

De volledige rust werd niet benut... de wedstrijd begon zo'n 20 seconden te vroeg voor de Papendrechters, die toen maar zelf besloten om vijf minuten extra rust te nemen. Het gaf KVS de mogelijkheid spartelend weer een beetje terug te keren in de wedstrijd... 16-11... maar daarna gingen de Papendrechters de buit langzaam binnen draaien.... 17-11 werd 19-12 en 22-15 om door te stoten naar 27-16. De teller stopte uiteindelijk bij 30-17.

Het werd een prima overwinning voor PKC, zonder dat er echt tot het uiterste moest worden gegaan. Een Lekkerbekje mag je het nog niet noemen, maar de afwerking was deze week gelukkig wat beter dan vorige zaterdagavond, hoewel de echte scherpte is er toch nog niet. Collectief was het weer een prima prestatie: behalve Suzan Sijstermans, die vooral aansteunend en afvangend moest spelen, stond iedereen weer op het scoreformulier. "De Vissen" waren uiteindelijk toch, zoals gehoopt, prima gefilleerd.

Foto: Leo van Andel
Tekst: Ton de Vries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.