Eerste Schaakteam behaalt mooie overwinning op Krimpen aan de IJssel

11 december 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste Schaakteam behaalt mooie overwinning op Krimpen aan de IJssel

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - 1e team P/A behaalde j.l. dinsdagavond een mooie overwinning op Krimpen a/d IJssel.

De tegenstander was de koploper en dus het te kloppen team. Door omstandigheden kon Jo Pattinama niet spelen en hij zou maandagavond vooruit spelen in Krumpen. Helaas kwamen er persoonlijke omstandigheden voor Jo tussen en kon hij noch op maandag, noch op dinsdag spelen. Dinsdagavond verving Arie Speksnijder hem.

We gingen gespannen van start. Ging het mee of tegen zitten??

Om 21.00 uur ging het gemiddeld gelijk op. Alleen Koert leek heel moeilijk te staan. Een  uur later tekende zich bij Kees B. een positieve stelling af met kansen op pionnen winst. Koert leek zwak te blijven staan. Bert was bezig met een pionnenopmars waarbij hij een offer had ingezet. Rest was vanaf van de buitenkant gezien redelijk gelijkwaardig.

Om half elf nam Arie een remise aanbod aan, had Koert zich aan de druk ontworsteld en stond Kees B. eigenlijk al gewonnen en schoof Kees v.M. richting absoluut remise. Er ontstond een spannende, optimistische sfeer binnen ons team. Meinte kreeg wel een forse aanval te verduren.
Om elf uur ging het snel, Kees B. won, Bert kon niet doordrukken en kwam remise overeen, Koert besloot ook tot remise, Kees v.M. kon niet anders dan daar ook uitkomen. Hans van de Beukel volgde ook dit voorbeeld.
Het was toen 3½ - 2½.
Peter en Meinte speelden toen nog. Meinte moest capituleren. Hij werd als het waren geheel omsingeld door oprukkende vijandige stukken en moest het hoofd buigen.

Alles concentreerde zich vervolgens op de laatste partij. Peter en zijn tegenstander gingen beiden richting de tijdnoodfase. Na een afruil van de grote stukken kwam Peter er iets beter uit. Remise zat er – op basis van betere stukken - toen al in. Zijn tegenstander maakte echter een foutje en gaf een pion prijs, wat direct leidde naar een verloren stelling.

Prachtige wedstrijd, fantastisch resultaat: we staan op de 2e plaats.
29 januari wacht Maassluis, weer belangrijk.

Meinte Smink.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.