RTV Papendrecht in eigen Glazen Huis voor Serious Request

09 december 2014 door Hennie van der Zouw
RTV Papendrecht in eigen Glazen Huis voor Serious Request

PAPENDRECHT - In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van een stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

3FM Serious Request haalde in 2004 € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart.

Geen lokale doelen meer, maar landelijk doel
Voor de derde keer heeft ook RTV Papendrecht een eigen Glazen Huis tijdens de kerstmarkt op winkelcentrum de Meent. De lokale omroep heeft in het verleden verschillende lokale doelen gesteund met het Glazen Huis.
Dit jaar wil de omroep het groter aanpakken en niet meer voor lokale doelen gaan, maar voor het landelijke doel gaan, dat bijna iedereen kent: Serious Request. RTV Papendrecht start de uitzendingen donderdagavond 18 december om 18.00 uur tot zaterdagavond 22.00 uur. Helaas hebben zij als lokale omroep niet de mogelijkheid om net als de 3FM DJ’s niets te eten en 24 uur per dag live radio te maken. Deze dagen zal TV Papendrecht ook aanwezig zijn en onder andere mooie reportages maken.

RTV Papendrecht roept alle inwoners op om mee te helpen
Je kunt het zo gek niet bedenken: koekjes bakken en verkopen of juist gesponsord worden om zoveel mogelijk koekjes te eten. Kerstmarkten organiseren, feestavonden, roeiwedstrijden, marathons. In het hele land worden duizenden acties georganiseerd. Lokale acties uit Papendrecht en omstreken kunnen worden gemeld bij RTV Papendrecht. Dit kan via het mailadres: cora.vastenouw@rtvpapendrecht.nl

Opbrengst
RTV Papendrecht zal alle lokale acties en het geld wat dit heeft opgebracht bij elkaar leggen en dit brengen naar Haarlem bij het ‘echte’ Glazen Huis. Ook zal er bij het Papendrechtse Glazen Huis een donatiebox aanwezig zijn. Dit geld neemt RTV Papendrecht ook mee naar Serious Request in Haarlem.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.