De Geul zet veel PR’s op de klok bij derde Regiocompetitiewedstrijd

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
De Geul zet veel PR’s op de klok bij derde Regiocompetitiewedstrijd

PAPENDRECHT - De Geul zet veel PR’s op de klok bij derde Regiocompetitiewedstrijd.

In het nieuwe zwembad in Sportcentrum Papendrecht werd dit weekend de derde wedstrijd in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul zwemt in de B-klasse en hoopt daar zo hoog mogelijk te eindigen. Met het mooie aantal van 28 persoonlijke records hebben de zwemmers laten zien dat ze ervoor willen gaan. Het PR record was voor Shirin Bloemscheer, die op de 200 wissel 7 seconden van haar beste tijd afhaalde maar ook het PR van ruim 3 seconden van Daan Wesdorp op de 50 rug mocht er zijn. De wedstrijd werd gezwommen met elektronische tijdwaarneming dus elke zwemmer kon direct op het grote scherm de exacte  tijd zien die gezwommen was.

Allereerst stond er een 4x50 vrij estafette op het programma voor meisjes senioren en het Geulteam met Kirana Hoogenbosch, Iris van Valen, Diane Vink en Sam IJzerman werd knap 2e.

De dames zwommen de zware 200 vlinder, met een mooie overwinning voor Samantha van Eijk, op de 100 vrij en de 200 rug tikte ze als 2e aan. De overige wedstrijdpunten kwamen op naam van Pauline Tieleman en Naomi van Gool. Bij de heren was er op de 200 vlinder een zilveren medaille voor Alex Schelvis, ook op de 200 rug werd hij 2e en op de 100 vrij was hij alle concurrenten de baas en werd 1e. Jeugdzwemmer Ben Muller maakte indruk met een 4e plaats op de 200 vlinder, Ivan van Omme pakte het zilver op de 100 vrij.

In de categorie meisjes senioren zwom Iris van Valen naar het brons op de 100 school en op de 200 wissel was er een bronzen plak voor juniorenzwemster Esmée Roodenburg. De overige punten werden bij elkaar gezwommen door Diane Vink. Bij de jongens in de jeugdcategorie werd Tim van Heeswijk 6e op de 100 school, Yaro Roodenburg tikte als 8e aan. Op de 200 wissel was er een 4e plaats voor Ben Muller, Max Muller werd hier 5e.
Zoë van Gool sprintte naar het brons op de 50 rug bij meisjes jeugd en Kirana Hoogenbosch slaagde erin om deze middag maar liefst 4 PR’s op de klokken te zetten. In de categorie jongens junioren 4 pakte Daan Wesdorp het brons op de 100 school, op de 50 rug werd hij 8e. Aidan van Gool tikte als 7e aan op de 50 rug en als 8e op de 100 school.

Sam IJzerman en Esmée Roodenburg deden goede zaken in de categorie meisjes junioren 3. Op de 100 vrij werd Sam 1e en Esmée 2e, op de 50 school was er zilver voor Sam en brons voor Esmée. Bij de jongens in de categorie junioren 2 werden de punten gepakt door Erik Verhagen samen met miniorenzwemmers Brandon Groeneveld en Tino Huurman.

De jongste zwemmers zwommen 200 wissel en 50 vrij, voor de Geul klaarden Daphne van Tilburg, Isis Mannee  en Shirin Bloemscheer deze klus. Brandon Groeneveld haalde bij de jongens een mooie 4e plaats op de 200 wissel en een 6e plaats op de 50 vrij. Tino Huurman werd op beide afstanden 7e.
De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Op de 4x50 vrij voor meisjes junioren 3 zwommen Esmée Roodenburg, Faustine Mussig, Alyssia de Boer en Sam IJzerman overtuigend naar het goud. De 4x50 vrij bij jongens junioren 2 werd door Erik Verhagen, Rens Merkus, Tino Huurman en Brandon Groeneveld afgesloten met een 7e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.