Kinderen Constantijnschool leren over handicaps in de praktijk

05 december 2014
Kinderen Constantijnschool leren over handicaps in de praktijk

PAPENDRECHT - Op woensdag 26 november en woensdag 3 december kreeg groep 8 van de Prins Constantijnschool bezoek van vrijwilligers van G.I.P.S. (Gehandicapten Informatie Project Scholen).

De eerste dag werd het één en ander verteld over het leven met een zichtbare of onzichtbare handicap en mochten de leerlingen bovenal ervaren hoe het is om te leven met een handicap.

De tweede dag mochten de leerlingen alles vragen aan de vrijwilligers over hun dagelijks leven. Geen vraag was te gek. (Hoe gaat u naar de wc? Hoe kleedt u uzelf aan?) Verder was er een hulphond die liet zien waarmee zij haar baasje allemaal kan helpen. Een mooi project waarbij begrip en bewustwording een grote rol spelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.