Geul zwemmers succesvol bij Regio Sprintkampioenschappen

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Geul zwemmers succesvol bij Regio Sprintkampioenschappen

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in Den Haag de Regio Sprintkampioenschappen gezwommen. Voor elke leeftijdscategorie staan alle 50 meternummers op het programma. De Regio werkte dit jaar met strenge limieten waardoor er voor sommige nummers nog niet eens een complete serie aan de start kwam. Voor de Geul had een klein aantal zwemmers aan één of meer limieten voldaan, op zich al een knappe prestatie dus.

Bij de dames kwam Sam IJzerman in de categorie junioren 3 aan de start op 3 afstanden. Op de 50 rug werd ze 6e en ook op de 50 school haalde ze deze klassering. De 50 vrij leverde haar een mooie 3e plaats op. Esmée Roodenburg zwom in dezelfde leeftijdscategorie naar plaats 23 op de 50 vrij en plaats 11 op de 50 vlinder. In de categorie meisjes jeugd was er voor Kirana Hoogenbosch een 24e plaats op de 50 vrij.

De enige sprinttitel van de middag werd veroverd door Bas van Middelkoop: op de 50 vrij was hij in 25,16 alle concurrenten te snel af en zijn tijd betekende ook een  verbetering van het stokoude clubrecord voor jongens onder de 16 jaar op deze afstand. Op de 50 vlinder zwom Bas naar een mooie 6e plaats en op de 50 rug werd hij 12e. In de categorie jongens junioren 3 werd Aidan van Gool 19e op de 50 vrij. Max Muller zwom in de categorie jongens jeugd 1 naar een 10e plaats op de 50 vrij, Ben Muller werd 8e op de 50 vlinder en 21e op de 50 vrij.  Ivan van Omme pakte op de 50 school bij de heren een zilveren medaille en verbeterde ook zijn eigen clubrecord op deze afstand. Op de 50 rug werd Ivan 4e en op de 50 vrij tikte hij als 8e aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.