PKC wint in gezapige wedstrijd van OVVO

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
PKC wint in gezapige wedstrijd van OVVO

PAPENDRECHT - OVVO was naar Papendrecht afgereisd met in het achterhoofd de gedachte dat er misschien wel iets te halen was deze middag tegen een gehavend PKC. De @Korfballadvisor ontbrak immers om de lijnen uit te zetten, Nadhie komt dit seizoen niet meer in actie en Laurens werd nog gespaard en startte niet in de basisopstelling.

Een kwartier lang mocht OVVO, dat scherp uit de startblokken kwam, hopen op een goed resultaat, zeer effectief afrondend met een schotpercentage van ruim 50%. De luchtmacht van PKC heerste toen wel al in de rebound, maar afwerken tegen minder dan 15%... dat is niet echt best en scherp te noemen. OVVO nam steeds het initiatief, PKC sloot tot 5-5 toch steeds weer aan. Toen OVVO vervolgens op 5-7 kwam, werden alle registers aan Papendrechtse zijde maar eens open getrokken. Het gas ging erop en ineens kwam er scherpte in de afronding (het schotpercentage steeg ineens naar bijna 30%): 7-7 om vervolgens door te stomen via twee keer Suzanne Struik en twee keer Danny den Dunnen naar 11-7. Net voor de rust moest Lara Boonstoppel licht geblesseerd het veld verlaten voor Suzanne Sijstermans. Het verschil van vier bleef tot de rust: 14-10.

De tweede helft werd een formaliteit en was van een niet al te best niveau. Ruim zes minuten werd er niet gescoord. Danny den Dunnend, kilometers rennend en springend door het veld en schietend vanuit elke positie, was de eerste die twee keer achter elkaar de korf toen weer wist te vinden: 16-10. OVVO had geen antwoord meer en de Papendrechters konden, frivool spelend zonder een echt hoog schotpercentage, vervolgens makkelijk uitlopen. Het verschil werd tien bij 22-12 om uiteindelijk met een verschil van twaalf te eindigen: 26-14.

De derde overwinning op rij dit zaalseizoen, een mooi resultaaat, maar het kan allemaal nog erg veel beter..Collectief ziet het er allemaal overigens prima uit. Volgende week weer een belangrijke uitwedstrijd bij Koog Zaandijk... er zal dan wat meer scherpte gevraagd worden.De Koogers hebben wat recht te zetten na twee nederlagen op rij tegen DVO en TOP..... PKC is gewaarschuwd.

Piet van Wijngaarden 50 jaar als vrijwilliger verbonden aan PKC.
De huldiging was indrukwekkend.... "Owee, owee, owee.... een Koninklijke onderscheiding.... Hoezee, hoezee, hoezee...." ....om het in Piets woorden te zeggen.

Piet namens iedereen, zowel van binnen als van buiten PKC, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en onderscheiding... geniet ervan, wees trots en blijf nog maar lang als vrijwilliger bij ons.

Tekst: Ton de Vries.
Foto: Leo van Andel.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.