Koninklijke Onderscheiding voor korfbalvrijwilliger Piet van Wijngaarden

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Koninklijke Onderscheiding voor korfbalvrijwilliger Piet van Wijngaarden

PAPENDRECHT - Zaterdag 29 november werd de heer P. (Piet) van Wijngaarden om 16.45 uur bij PKC aan de Andoornlaan 36 in Papendrecht tot zijn grote verrassing benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester De Bruin voor zijn inzet gedurende vijftig jaar als vrijwilliger voor PKC, de Papendrechtse Korfbalclub.

Piet van Wijngaarden (27 november 1945, Papendrecht) bekleedde in die vijftig jaar naast zijn dagelijks werk als conciërge van de Scholengemeenschap De Lage Waard nagenoeg alle functies bij PKC. Hij wordt binnen de club gekarakteriseerd als loyaal, betrokken, bezorgd en als iemand die aandacht en een goed woordje voor iedereen heeft. Daarnaast heeft hij altijd interesse in alle korfbalontwikkelingen.

Van de beginperiode tot op heden is de heer Van Wijngaarden wedstrijdsecretaris voor alle leeftijdsgroepen. Ook is hij nog steeds actief als zaalcommissaris en aanjager van toernooien.

Sinds 1980 is hij scheidsrechter, examinator en organisator; hij fluit wedstrijden, verzorgt scheidsrechtercursussen, houdt fluitbeurten van de leden bij en schenkt koffie en thee.

Daarnaast was hij van 1964 tot 1995 bestuurslid en trainer, van 1965 tot 1978 redacteur van het clubblad en van 1968 tot 1982 materiaalcommissaris. Dit betekent bij veldwedstrijden ‘s morgens vroeg de lijnen uitleggen, de korfbalpalen op het veld zetten, zorgen voor de juiste wedstrijdballen en na afloop van wedstrijden en trainingen samen met de teams zorgen dat alle materialen weer in het materiaalhok worden geplaatst.

De heer van Wijngaarden was naast PKC ook beschikbaar voor het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). Als afgevaardigde van de club vertegenwoordigde hij - goed voorbereid en fanatiek - het district bij jaarvergaderingen van het KNKV.

Foto: Leo van Andel.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.