Stichting Hoop voor Albanie: “We bezorgen uw kerstkaarten in Papendrecht en Alblasserdam”

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Stichting Hoop voor Albanie: “We bezorgen uw kerstkaarten in Papendrecht en Alblasserdam”

PAPENDRECHT - Anno 2014 staan grote delen van de wereld in brand. Wat we echter ook niet moeten vergeten zijn die vele lichtpuntjes die er zijn die de onderdrukte mens toch een stukje hoop wil geven. De stichting Hoop voor Albanië is voor vele Albanezen zo’n lichtpuntje.

Jaap Iedema legt uit:”Wij zijn al ruim 20 jaar bezig om vanuit de liefde die God heeft voor het Albanese volk hulp te verlenen. Dit alles vaak in samenspraak met lokale hulpverleners en kerken.

Eén keer in de twee weken rijdt een vrachtwagen met hulpgoederen naar de loods van de stichting HvA in Tirana om goederen te brengen die de mensen daar nodig hebben. Dan moet je denken aan kleding, voedsel, babypakketten en speelgoed. Maar ook schoolmeubilair vindt zijn weg naar Albanië.
 
In september en oktober zijn er vanuit Papendrecht e.o. twee werkgroepen afgereisd naar Albanië om daar diverse klussen uit te voeren.
Zo zijn we werkzaam geweest in een Christelijk radiostation, bij een begeleid wonen project voor verstandelijk beperkte jongeren en in een gevangenis.
Het is goed om lokaal de handen uit de mouwen te steken en om daar waar nodig te helpen maar ook om samen te werken en te leven.

De stichting Hoop voor Albanië blijft helpen
Het mooie aan de stichting Hoop voor Albanië is dat ze in Albanië samenwerken met lokale kerken en andere stichtingen die ook in Albanië actief zijn in de hulpverlening. Verder zijn er nog twee echtparen werkzaam die de oren en ogen van de stichting zijn en zo dus horen over schrijnende situaties.

Op dit moment is de stichting bezig met een broodproject waarbij vele kilo’s meel naar Albanië worden getransporteerd om daar verwerkt te worden tot broden. Er zijn in Albanië groepen mensen die elke winterperiode in hongersnood leven. Denk dan aan weduwen en wezen. We willen hier hulp bieden.

Een paar kilometer buiten Tirana woont Shkelqim Alla (45) met zijn vrouw Lumturia, dochter Luciana(13) en zoontje Sildi(8).

Shkelqim en Lumturia zijn beiden lichamelijk gehandicapt. Ze krijgen staatshulp van ongeveer  € 70,- per maand, verder is er geen inkomen.
Het probleem waar ze tegen aan lopen is hun huisje en de sanitaire ruimte. Het huisje ziet er netjes uit maar in diverse ruimtes zijn er veel schimmels en ’s avonds krijgen ze bezoek van andere families (ratten en muizen). Het is er gevaarlijk vanwege instortingsgevaar en dat kan deze winter wel eens problematisch gaan worden.

Deze familie heeft duidelijk hulp nodig en daarom willen we, samen met u, graag voor hen een nieuw huisje gaan bouwen. Daarom hebben wij besloten om de opbrengst van onze eindejaarsacties hiervoor beschikbaar te stellen.

Kerstkaartenactie
Op zondag 7 december gaat onze actie van start met het uitdelen van onze enveloppen.
Tot en met 21 december heeft u dan de tijd om uw kerstkaarten te schrijven en ze aan ons af te geven, zodat wij deze voor de kerst kunnen bezorgen.

Dit houdt simpelweg in dat wij ervoor zorgen dat uw kerstkaarten op tijd bezorgd worden tegen een tarief van slechts € 0,40 per kaart. Hiermee hanteren wij een aantrekkelijk tarief voor u waarbij het ons uiteraard gaat om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor bovengenoemd project.

Wij zijn in 2006 begonnen met deze actie vanuit 3 kerkelijke gemeentes in Papendrecht maar ondertussen doen bijna alle kerken mee. Ook de Christelijke boekwinkel “Sjaloom” verleent vanaf het begin haar medewerking. Een bijzondere ervaring wanneer je ziet dat Hoop voor Albanië zo breed ondersteund wordt, niet alleen vanuit alle kerkelijke gezindten maar ook daarbuiten.
 
Wanneer u mee wilt doen of meer informatie wilt omtrent de kerstkaartenactie kunt u een enveloppe ophalen in de christelijke boekwinkel “Sjaloom” aan de Veerpromenade 18. In deze enveloppe bevindt zich een brief met uitleg over de kerstkaartenactie.

Oliebollenactie
Een hierop volgende actie is de verkoop van oliebollen en appelbeignets. U kunt  een bestelling hiervoor doorgeven aan Kees Verheul (078-6151201) of via hva.verheul@gmail.com. Op woensdag 31 december kunt u de bestelling tussen 09.30 en 13.00 uur dan afhalen aan de Pieter Zeemanlaan 112 (garagebox) of aan de Schoolstraat 17. Wij hopen en rekenen op uw betrokkenheid bij onze acties. Daardoor kunt u voor vele Albanezen ook zo’n lichtpuntje mogelijk maken!”

Jaap Iedema
Voorzitter werkgroep Papendrecht Hoop voor Albanië

Voor meer info, zie www.hoopvooralbanie.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.