Tweede online veiling werken Kunstuitleen van start

17 november 2014
Tweede online veiling werken Kunstuitleen van start

PAPENDRECHT - Woensdag 19 november start de tweede online veiling van de werken van de voormalige Regionale Kunstuitleen in Papendrecht. De gemeente Papendrecht laat de complete collectie met ruim 1400 werken veilen. Vorige week werd de eerste helft van de verzameling geveild, nu komt het tweede deel aan bod. In deze tweede ronde, met ruim 700 werken, zit werk van onder meer Rob Scholte, Jan Barel en Henk Visch. Er kan al vanaf 5 euro worden geboden.

Veiling en kijkdagen
De veiling start woensdag 19 november om 18.00 uur, waarna er een week lang op de werken kan worden geboden. De werken zijn te bezichtigen op www.veilinghuis-omnia.nl. Er zijn kijkdagen op vrijdag 21 november (van 17.00 uur tot 20.00 uur) en op zaterdag 22 november (van 11.00 uur tot 16.00 uur). De kijkdagen zijn in het pand van de kunstuitleen aan de P.C. Hooftlaan 180 in Papendrecht. De veiling sluit dinsdag 25 en woensdag 26 november. De werken die op deze veiling worden verkocht, kunnen zaterdag 29 november tussen 13.00 uur en 17.00 uur worden opgehaald.

Resultaten eerste veiling
Vorige week werd 92% van de werken op de eerste veiling verkocht. Topstuk van de veiling werd het schilderij ‘Stilleven met vissen’ van Jan Jonges (1921-1976), dat na een startbedrag van 20 euro uiteindelijk voor 1300 euro verkocht werd. Andere werken waar veel op is geboden, waren ‘Puerto’ van Nico Boers (1922-1963), dat voor 950 euro werd geveild, en ‘Feestganger’ van de Dordtse kunstenaar Rein Dool (1933), waar het eindbod 800 euro bedroeg. Ook voor de werken van Corneille – de bekendste naam op de veiling - was veel belangstelling. Niet alle werken op de eerste veiling gingen voor hoge bedragen van de hand; er zaten ook ‘koopjes’ van 5 euro bij.

Kunstuitleen gesloten
Afgelopen zomer kregen de nog actieve leden van de kunstuitleen de gelegenheid om werk(en) uit de collectie aan te schaffen. Bij de twee veilingen krijgt iedereen de kans om werk te kopen. De gemeente Papendrecht besloot vorig jaar de Regionale Kunstuitleen te sluiten. De kunstuitleen was al geruime tijd niet meer rendabel, vanwege een sterk teruglopend aantal gebruikers, waardoor de kosten steeds meer toenamen. De kunstuitleen sloot per 1 juli 2014 officieel zijn deuren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.