PKC wint in eigen hal met grote cijfers van Blauw Wit

27 november 2014 door Hennie van der Zouw
PKC wint in eigen hal met grote cijfers van Blauw Wit

PAPENDRECHT - Ondanks het midweekse treffen was de PKC-hal met zo'n 400 bezoekers redelijk goed gevuld deze woensdagavond.
Voor de wedstrijd werd er respectvol een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van een lid van verdienste van AKC Blauw Wit.

Na een valse start (de tijd liep niet goed mee en men moest opnieuw beginnen), begon de wedstrijd dan definitief. Blauw Wit opende snel de score, PKC kwam even snel weer langszij, waarna er een fase volgde, waarin de scores moeizaam bleken. Vooral de Amsterdammers kwamen minuten lang niet meer tot een treffer, waardoor PKC, dat ook nog niet echt met scherp schoot, naar 5-1 kon uitlopen. De Groen-Witten verzuimden vervolgens om echt door te drukken en Blauw Wit kon weer terug in de wedstrijd komen bij 7-6. De gelijkmaker hing in de lucht, maar kwam niet. Vanaf 9-8 zette PKC weer aan en in een zucht was het verschil ineens 14-8.

Ruststand in Papendrecht: 14-9.

Ondanks het inbrengen van Gerald van Dijk bleek Blauw Wit in de tweede helft machteloos tegen het Papendrechtse collectief, dat niet tot het gaatje behoefde te gaan om de overwinning veilig te stellen. Eigenlijk werd het een wat saaie bedoening, met slechts af en toe ineens een fraai hoogstandje. Met name Danny den Dunnen leefde zich uit en met negen treffers werd hij de topscoorder deze avond. Alle overige basisspelers scoorden minstens twee keer en ook invalster Suzanne Sijstermans (voor Lara) bleek in haar beperkte speeltijd in staat tot een treffer. Blauw Wit kon niet en PKC hoefde niet zo nodig.... De eindstand in de PKC-hal kwam op 28-18, na een weinig inspirerende tweede helft, waarin alleen de slotminuut echt kon boeien door een schitterende "vliegende" score van Danny den Dunnen en in de laatste seconde nog een buzzerbeater van de kant van Blauw Wit.

Hoewel niet echt geweldig spelend, maar wel sterk als collectief, werd de tweede overwinning op rij binnen gesleept, waarbij het verschil deze wedstrijd vooral de reboundsterkte bleek te zijn en de verdedigende intercepties. Daardoor kreeg PKC veel meer mogelijkheden dan Blauw Wit en konden er uiteindelijk, ondanks nog niet geweldige scherpte, ook meer treffers worden aangetekend. De overwinning was dan ook meer dan verdiend.
Het niveau zal nog omhoog gaan en dat beloofd veel voor de volgende wedstrijden.

Zaterdag komt OVVO/deKroon op bezoek in Papendrecht. Aanvang van de wedstrijd: 15:30 uur.

Tekst: Ton de Vries.
Foto's: Leo van den Andel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.