Winkelcentrum Wilgendonk behaalt eerste ster Veilig Ondernemen

27 november 2014 door Hennie van der Zouw
Winkelcentrum Wilgendonk behaalt eerste ster Veilig Ondernemen

PAPENDRECHT - Op 18 november 2014 ontving winkelcentrum Wilgendonk haar eerste KVO-ster Winkelgebied. Dit Keurmerk werd uitgereikt door mevrouw De Ruiter van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voor de goede samenwerking tussen de winkeliersvereniging, brandweer, politie, eigenaar en gemeente. Iedere twee jaar is er een evaluatie en her-certificering en kan de volgende ster worden behaald. Het maximum is vijf sterren.

De eerste fase is nu afgerond; een veiligheidsanalyse op basis van een schouw, een ondernemersenquête en cijfers van de politie en brandweer. Daarna is een plan van aanpak opgesteld ter beschrijving van de afspraken van de betrokken partijen en de te nemen maatregelen.

Om de samenwerking officieel te bekrachtigen is door partijen tevens een convenant ondertekend, waarna burgemeester De Bruin winkelcentrum Wilgendonk prees voor de inzet om een veilige omgeving te creëren. De voorzitter van de winkeliersvereniging – de heer Nederlof – bedankte alle deelnemende partijen die het behalen van het certificaat mogelijk hebben gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.