Weer verlies voor Drechtstreek

24 november 2014 door Hennie van der Zouw
Weer verlies voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Opnieuw is het Drechtstreek zaterdag niet gelukt om een goede prestatie neer te zetten. Na afloop van de wedstrijd tegen het voor Drechtstreek onbekende Piershil paste slechts de constatering dat de tegenstander meer gebrand geweest was op een overwinning dan de ploeg van Bill Tukker. De mannen van Piershil hadden deze competitie nog geen enkele thuiswedstrijd gewonnen en zeker na het vertrek eerder deze week van hun trainer Rob Ouwens leken zij extra gebrand op het binnenhalen van die eerste overwinning.

Op het zware, zachte veld met diverse kuilen en hoog gras werd Drechstreek vanaf de start op snelheid en inzet afgetroefd. Al na zes minuten scoorde Edwin Bestebreur zijn eerste doelpunt van de middag na zwak optreden bij Drechtstreek achterin. Nauwelijks van de schrik bekomen en hopeloos ongeorganiseerd stelde Drechtstreek Sjoerd Singor in staat om in de dertiende minuut al de 2-0 aan te tekenen. Ton Groffen moest al vrij snel daarna gewisseld worden in verband met een hamstring blessure.

De Drechtstreek equipe leek zich geen raad te weten met de druk van Piershil ook al probeerde het zeker om het tij te keren. Het kon echter niet verhinderen dat Edwin Bestebreur zijn tweede doelpunt kon scoren en de rust werd bereikt met een 3-0 stand. In de eerste helft had slechts een hard schot van Rick Sieses in het zijnet iets weg van een serieuze aanvallende impuls van Drechtstreek zijde.    

Pas in de tweede helft bleek dat Drechtstreek wel degelijk opgewassen was tegen de mannen van waarnemend trainer Aliradja Faisel. Er werd op een acceptabel niveau en met veel meer inzet gespeeld.  Bij Piershil bleek een behoorlijk aantal spelers veel van hun krachten te hebben gebruikt en men nam wat gas terug.  Hierdoor ontstonden er wel enkele kansen voor het Piershil doel maar doelman Peter Konings kwam nooit echt in gevaar. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft wist Joost Both met een fraai doelpunt de stand nog uit te breiden naar 4-0 maar het pleit voor de Papendrechters dat zij bleven knokken om nog iets aan de stand te doen.

Toch moest het bij het laatste fluitsignaal van de niet altijd even sterk opererende scheidsrechter Kuup uit Vlaardingen opnieuw een forse nederlaag incasseren tegen een tegenstander waartegen men in normale doen zeker niet kansloos was geweest.
    
Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Strijen, de ploeg waar coach Bill Tukker vorig seizoen de leiding had. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.