Joran van den Hout Nederlands Kampioen Karting

21 november 2014 door Hennie van der Zouw
Joran van den Hout Nederlands Kampioen Karting

PAPENDRECHT - 2014 is voor kartcoureur Joran van den Hout zeer succesvol. Hij mag zich sinds 9 november Nederlands Kampioen World Formula 2014 noemen.

De 12 jarige leerling van het Willem de Zwijger College in Papendrecht rijdt voor het team van Montfoort Motorsports en heeft ook dit jaar weer meegedaan met het Nederlands Kampioenschap Karting.  Het kampioenschap werd verreden over 7 raceweekenden op de kartcircuits van Veldhoven(2x), Berghem, Emmen, Spa-Francorchamps (B), Emsbüren(D) en Hahn(D). Joran wist van de eerste 6 races er 3 te winnen, maar had in de 5e en 6e race ook de nodige tegenslagen. In Berghem had Joran een heftig ongeval, waardoor zelfs een bezoek aan het ziekenhuis nodig was en in Emmen had hij veel problemen met de motor.

Hierdoor was de ruime voorsprong in het kampioenschap, met nog 1 race voor de boeg, geslonken tot maar 4 punten. Het laatste raceweekend in Veldhoven was dus alles beslissend.

Joran had de zenuwen goed onder controle en deed gewoon waar hij zo goed in is: snel rijden. Zowel de kwalificatie als alle drie de manches werden gewonnen. De concurrentie kon het hoge tempo van Joran niet bijhouden. Na de 2e manche was Joran al zeker van het kampioenschap, maar hij kon het niet laten om het seizoen in stijl af te sluiten en ook de 3e manche te winnen.     

De kersverse Nederlands Kampioen werd door het kartteam van Montfoort Motorsports getrakteerd op een verfrissende champagnedouche  als afsluiting van een geweldig seizoen.                                          

In 2015 wil Joran graag nieuwe uitdagingen aangaan in de kartsport en de financiële steun van sponsors is daarvoor bijzonder welkom.  Voor meer informatie over de sponsormogelijkheden kunt u terecht op Joran’s website www.joranvandenhout.nl . Hier vindt u ook veel meer informatie over Joran, zoals wedstrijdverslagen, foto’s en filmpjes.

Foto: ScreenPrint afkomstig uit het YouTube filmpje over het NK WF 2014 in Veldhoven, waarop we Joran zien worden afgevlagd als Kampioen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.