Marktplaats roept Papendrecht uit tot handelshoofdstad 2013 van Zuid-Holland

18 november 2013

PAPENDRECHT - Papendrecht is uitgeroepen tot de handelshoofdstad 2013 van Zuid-Holland. Dat blijkt uit een analyse van Marktplaats naar de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. In Papendrecht werd de meeste handel gedreven van de hele provincie: maar liefst 21 procent van de inwoners kocht of verkocht de afgelopen negen maanden iets via Marktplaats. In het Zuid-Hollandse dorp worden opvallend vaak spullen voor kinderen en baby’s en boeken aangeboden. Nog steeds wordt het meeste via de computer of laptop verhandeld, maar Marktplaats ziet de activiteiten via de tablet en smartphone toenemen. In het afgelopen jaar verdubbelde het mobiel gebruik van Marktplaats van 21 naar 42 procent.

Het is voor de zevende achtereenvolgende keer dat Marktplaats per provincie de handelshoofdstad bepaalt. Hierbij wordt gekeken naar het aantal geplaatste advertenties en het aantal advertentieplaatsers in verhouding tot het aantal inwoners. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er ruim 105 miljoen advertenties geplaatst op Marktplaats, een recordaantal. In dezelfde periode werden ruim 231 duizend advertenties uit Papendrecht op Marktplaats geplaatst. Landelijk gezien werd er het meeste gehandeld in Twijzelerheide (Friesland), dat zich hiermee handelshoofdstad van Nederland mag noemen.

“De handelshoofdsteden laten zien dat je niet in de geijkte grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Bosch hoeft te zitten om succesvol te kopen en verkopen. Juist de kleinere dorpen als Papendrecht, Roosteren en Twijzelerheide scoren goed", zegt Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. “Internet doet grenzen vervagen. Voor iedereen met een internetaansluiting ligt de rest van Nederland binnen handbereik.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.