Volop Decembercursussen en Workshops bij de Volksuniversiteit

19 november 2014 door Hennie van der Zouw
Volop Decembercursussen en Workshops bij de Volksuniversiteit

PAPENDRECHT - Voor iedereen die in december nog wat gezelligs wil doen of voor degenen die nog een leuke activiteit cadeau willen geven, organiseert Volksuniversiteit Papendrecht een aantal ‘decembercursussen’.

Wie direct na Sinterklaas zijn huis in de kerstsfeer wil brengen kan al op woensdagavond 3 december vast een mooie ‘deurkrans’ maken in een kleur naar keuze.

Voor een speciaal ‘kerststuk’ kan men nog terecht op zaterdagmiddag 13 december van 12.15 tot 14.15 uur. Men leert groen en decoratiematerialen verwerken in een prachtige tafelschikking.

Wie bij het kerstdiner of bij andere feestmaaltijden graag een lekkere, maar nog wel betaalbare wijn schenkt kan terecht op vrijdagavond 12 december van 19.15-22.15 uur bij de workshop ‘kerstwijnen’. Vinoloog Roelof Weekhout geeft goede tips voor de combinatie van wijn en spijs en laat u zeker 10 ‘altijd ok’-wijnen proeven.

Een speciaal cadeautje met een persoonlijke touch kan men smeden op maandagavond 15 december tijdens de workshop ‘zilveren ring met tekst’. Figuurtjes, namen, data en teksten kunnen zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de zelfgemaakte ring aangebracht worden.

De workshop ‘feestmake-up’ kan door jong en oud gevolgd worden op vrijdagmiddag 12 december of woensdagavond 17 december. Men leert welke kleuren make-up het beste passen bij iemands leeftijd en type en oefent o.a. het maken van ‘smokey eyes’ en speciale feestelijke effecten.

Tot slot kunnen degenen die wat minder met de feestdagen hebben, maar wel graag de decemberavonden iets leuks of leerzaams willen doen nog inschrijven voor de lezing over Mohammed en de vroeg-Islamitische kunst  op woensdagavond 10 december of de kruidenworkshop ‘winterproducten’ op donderdagavond 18 december.

Meer informatie over alle decembercursussen is te vinden op de website www.vupapendrecht.nl . Voor informatie of inschrijving kan men ook contact opnemen met het secretariaat via 078-6154764.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.