Schaakteam te sterk voor Ashtapada uit Hoogvliet

18 november 2014 door Hennie van der Zouw
Schaakteam te sterk voor Ashtapada uit Hoogvliet

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Donderavond reisde het eerste team van de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam af naar Hoogvliet voor een 8 tegen 8 match tegen Ashtapada. (Ashtapada is een oud Indisch bordspel en wordt beschouwd als een voorloper van het schaakspel.)  

Na 2 uren spelen was nog niet veel duidelijk over de uitslag. Daarna konden we de punten gaan tellen. Meinte voerde een strakke regie, Kurt won een fraai eindspel, Kees won op tijd en Hans zag de tegenstander een stuk weggeven. Gerrit had dit keer de pech dat hij in goede stelling mat over hoofd zag. De tussenstand kwam daarmee op een geruststellende 4-1.

Vervolgens deden onze nieuwe clubleden Peter en Chris, een duit in het zakje door tijdens hun debuut meteen te winnen. Zondermeer een grote aanwinst voor onze club. Bleef over Cees, die met 1 minuut op de klok zijn tegenstander wanhopig maakte door steeds binnen 5 seconden de juiste zet te kiezen.

Door de einduitslag van 7-1 staat we nu op 3e plaats in de regionale competitie.

Meinte Smink

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.