Trainen voor de Marathon Rotterdam

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Trainen voor de Marathon Rotterdam

PAPENDRECHT - Ieder jaar biedt AV Passaat de mogelijkheid aan zowel leden, als aan hardlopers die zich niet willen binden aan een vereniging, om mee te trainen als voorbereiding van de marathon in Rotterdam. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen. Op 12 april 2015 staat weer een delegatie hardlopers die bij Passaat heeft getraind aan de start op de Coolsingel.

Vier keer per week
Ieder jaar sneuvelen vele persoonlijke records voor degenen die met de training hebben meegedaan. De training omvat een programma van 14 weken met minstens vier maar ook soms vijf trainingen per week. In voorgaande jaren deden vele lopers met veel succes en vooral ook veel plezier mee aan deze trainingen. In april van dit jaar haalden alle atleten van de trainingsgroep die waren gestart de finish op de Coolsingel!

Geen internetschema
Trainer Willem Zwart over deze training: "Een schema van internet kan bruikbaar zijn maar een gedegen begeleiding is minstens zo belangrijk als een schema. Bij onze training wordt onder meer aandacht geschonken aan de looptechniek, coördinatie, het eten en drinken tijdens de marathon zelf maar ook tijdens de training. Daarnaast moet ik er niet aan denken om een duurloop van ruim 30 km alleen te lopen. In een groep is de mentale ondersteuning erg belangrijk".

Informatie-avond
Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding belangrijk zijn. In januari start de training, die ook gevolgd kan worden ter voorbereiding van de voorjaarsmarathons zoals in Rome, Parijs en Madrid. Op donderdag 20 november wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, Papendrecht) uitgebreid informatie gegeven over deze training. Ook is er ruimschoots de gelegenheid je te laten informeren over het trainen bij Passaat of om andere hardloopadviezen te vragen. De lezing begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer verenigingsinformatie www.avpassaat.nl.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.