Eerste wedstrijd voor de Geul in nieuwe Sportcentrum

17 november 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het nieuwe zwembad in het Sportcentrum Papendrecht de allereerste wedstrijd gezwommen door de zwemmers van de Geul. Het ging hier om de tweede ronde in de landelijke Eon competitie en was heel leuk dat juist deze wedstrijd de eerste in het nieuwe bad was omdat hier bijna alle zwemmers aan deelnemen.

Wethouder Koppenol was bereid gevonden de officiële openingshandeling te verrichten, hij deed dat door het startsein voor de eerste 50 meter te geven waarna de 8 allerjongste wedstrijdzwemmertjes het water in doken.  Daarna kon de echte wedstrijd beginnen en het bleek al snel dat er in het nieuwe bad goed gezwommen kan worden, er werden maar liefst 42 persoonlijke records op de klokken gezet. Het PR record van de dag was voor Tim van Heeswijk, die op de 200 vrij zijn beste tijd met 18 seconden verbeterde maar ook de tijdsverbetering van Jonathan van Loo van ruim 11 seconden op de 50 vlinder  mocht er zijn.

De middag begon met de 4x100 vrij voor jongens junioren 4, het Geulteam met Liam van Gool, René Verhagen, Kevin Tittel en Aidan van Gool werd hier 4e. Hierna volgde de 4x50 vrij voor de jongste zwemmers, Tino Huurman, Roxelle de Rave, Brandon Groeneveld en Daphne van Tilburg zwommen naar een 3e plaats.

Samantha van Eijk deed goede zaken bij de dames door 2e te worden op de 200 wissel en 3e op de 50 school, de 200 vrij en de 100 vlinder. Pauline Tieleman zorgde voor de overige wedstrijdpunten. Bij de heren gingen alle gouden medailles naar de Geul. Alex Schelvis werd 1e op de 100 vlinder, de 200 vrij en de 200 wissel. Op de 50 school maakten de heren er een 1-2-3-tje van:  goud voor Ivan van Omme, zilver voor Jesse de Win en brons voor Tim Muller. Op de 100 vlinder greep Jasper de Win net naast de medailles en werd 4e, op de 200 vrij was er een 5e plaats voor Ivan van Omme en op de 200 wissel een 6e plaats voor Jesse de Win.

In de categorie meisjes senioren pakte Iris van Valen het brons op de 100 school en op de 200 vrij werd ze 5e. de overige punten kwamen op naam van Alexia Huurman. Bij de jongens zwom Ben Muller naar het brons op de 200 vrij, op de 100 school werd hij 4e. Tim van Heeswijk werd 5e op de 100 school en Bas van Middelkoop tikte als 4e aan op de 200 vrij.

Zoë van Gool werd bij meisjes jeugd 4e op de 100 vlinder en 5e op de 100 rug, de overige punten kwamen van Kirana Hoogenbosch. Bij de jongens werd Aidan van Gool op beide afstanden 6e, Daan Wesdorp pakte een 7e plaats op de 100 rug en een 8e plaats op de 100 vlinder.

In de categorie meisjes junioren 3 tikte Sam IJzerman als 2e aan op de 100 vrij en als 3e op de 200 wissel. Esmée Roodenburg zwom op de 100 vrij naar plaats 7 en op de 200 wissel naar plaats 5. Bij de jongens zwommen Jonathan van Loo en Erik Verhagen de punten bij elkaar.

De jongste zwemmers zwommen 50 school en Salomé van Loo werd hier knap 2e. De 4e plaats was voor Isis Mannee.  Op de 100 rug werd Salomé 4e, de 5e plaats was voor Roxelle de Rave.  Bij de jongens tikte Tino Huurman op de 50 school als 4e aan, op de 100 rug werd hij 6e. Brandon Groeneveld werd 5e op beide afstanden.

Aan het einde van de wedstrijd volgden nog twee estafettes. Op de 4x100 vrij bij de dames zwommen Samantha van Eijk, Naomi van Gool, Esmée Roodenburg en Pauline Tieleman naar plaats 4.  De 4x100 wissel werd door de heren Ivan van Omme, Jesse de Win, Alex Schelvis en Jasper de Win met overtuiging gewonnen.