Zevenheuvelenloop: Roy Hoornweg 3e Nederlander, Bart van Nunen 4e

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Zevenheuvelenloop: Roy Hoornweg 3e Nederlander, Bart van Nunen 4e

PAPENDRECHT - Zondag stonden 5 atleten van Team TopSportPerfection aan de start bij Zevenheuvelenloop.

Roy Hoornweg ging na zijn overwinning bij de 4Mijl van Groningen bij de Nederlanders voor een snelle tijd en een podiumplaats. De eerste kilometers liep Roy nog bij de uiteindelijk snelste Nederlander Khalid Choukoud en de nummer 2 Abdi Nageeye. Het plan was om daarna in zijn eigen tempo te gaan lopen om in de slotfase nog te versnellen. Tussen 3 en 7km liepen Khalid en Abdi langzaam van Roy weg maar toen hij bij 7km last kreeg van buikkrampen werd het gat snel groter. In de laatste 3km verdwenen de klachten en kon de Passaat atleet nog flink versnellen. Teleurgesteld kwam Roy als 3e Nederlander over de finish in 44.45. Dit is wel een verbetering van zijn PR met 1 minuut.

Bart van Nunen begon heel voortvarend en kwam t.o.v. van verleden jaar op de 5km 23 seconde sneller door. Hier moest hij echter in de loop van de wedstrijd de tol voor betalen. Bij 6km moest Bart zijn groepje laten gaan en was het vooral hard werken om zijn 4e plaats bij de Nederlanders vast te houden. In 45.56, wat net boven zijn PR is, kwam ook Bart licht teleurgesteld binnen.

Teamgenoten Lars Gerritsen en Ivo Bijl draaiden een moeizame wedstrijd en daar zal het regenachtige weer zeker invloed op hebben gehad. De eerste 6km nog gezamenlijk lopend finishte Lars in 48.44 en Ivo in 49.36.

De triathlete Marleen Honkoop merkte dat ze na haar vakantie en rustperiode een stapje terug heeft moeten doen en passeerde na 1.03.14 de eindstreep.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.