Gerard van ’t Verlaat nieuwe voorzitter VVD Papendrecht

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
Gerard van ’t Verlaat nieuwe voorzitter VVD Papendrecht

PAPENDRECHT - Geert Sonneveld is als voorzitter van het bestuur van de VVD-afdeling Papendrecht begin november opgevolgd door Gerard van ’t Verlaat. ‘Vernieuwing is essentieel om organisaties sterk te houden’, stelt de afgetreden voorzitter, die het volste vertrouwen heeft in de nieuwe voorzitter en in de toekomst van zijn partij. Bij de bestuurswisseling blikken de gaande en komende man kort terug en vooruit.

Geert Sonneveld is geboren en getogen in Sliedrecht en woont sinds 1986 met zijn gezin in Papendrecht. Vanaf 1971 was daar aan de Rietgorsweg al familiebedrijf Sonneveld Bv gevestigd. Het bedrijf produceert broodverbetermiddelen en exporteert die vooral naar de Europese markt en de rest van de wereld. In 2010 ging het over naar het Noorse bedrijf ORKLA.

Hecht team
‘Sinds mijn afscheid van het bedrijf’, aldus Geert Sonneveld, ‘vervul ik verschillende functies in het bedrijfsleven. Ik was namens onze bedrijven langdurig nauw betrokken bij de eenwording van de Europese markt in onze sector en later als bestuurder bij harmonisering van de Europese wetgeving voor de bedrijfskolom. Nadat ik al jarenlang lid was van de VVD, werd ik zeven jaar geleden voorzitter van de afdeling Papendrecht.

In die periode is een hecht team gevormd dat op basis van het landelijk VVD programma, vertaald naar lokale prioriteiten de verkiezingsprogramma’s opstelde. Deze programma’s vormden de basis voor de laatste twee akkoorden van de coalitie waarvan de VVD deel uitmaakt. We hebben een reputatie als het gaat om  financiële en economische deskundigheid en zijn dan ook trots op de resultaten die onze wethouder Richard Korteland met duidelijke budgetten en een sluitende begroting boekt, zonder de belastingen te verhogen.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het opleiden van een nieuwe generatie jonge liberalen. Het is de taak van het bestuur in harmonie met de volgende generatie nieuwe liberale initiatieven te ontwikkelen. Dat is de afgelopen jaren goed op gang gekomen. Ik neem dan ook afscheid in het volste vertrouwen dat er enthousiast en met respect voor anders denkenden verder wordt gewerkt aan een duurzaam Papendrecht waar het comfortabel werken, wonen en leven is.’

Actief en betrokken
‘Onder leiding van Geert is de afgelopen jaren uitstekend werk verricht’, stelt Sonnevelds opvolger Gerard van ’t Verlaat. ‘Aan mij om dit met de andere bestuursleden verder uit te bouwen.’ De geboren en getogen Leerdammer is 48 jaar oud, rondde een bedrijfsjuridische hbo-opleiding af, is gecertificeerd financieel planner, geregistreerd beleggingsadviseur en woont sinds 1995 met zijn gezin in Papendrecht. Sinds 1986 is hij werkzaam in de financiële dienstverlening. In zijn huidige baan bij ING Private Banking is hij verantwoordelijk voor een team dat klanten adviseert en begeleidt.

‘Ik stem mijn hele leven al VVD en ben later ook lid geworden’, licht Van ’t Verlaat toe. ‘In 2013 raakte ik tijdens een VVD-bijeenkomst met Geert in gesprek, op een later moment kwam zijn opvolging in beeld. Mijn ambitie is om samen met het bestuur verder te werken aan continuïteit binnen de fractie, het bestuur en de VVD-afdeling Papendrecht als geheel. Uitbreiding van het aantal leden en zorgen voor goede en gedreven opvolgers van actieve leden spelen een belangrijke rol. Ook vernieuwing is een belangrijk aandachtspunt in onze steeds veranderende wereld.

Denk bijvoorbeeld aan zichtbaarheid en communicatiemethoden om je boodschap uit te dragen. Hiervoor is recent door het bestuur een commissie gevormd die hier vol energie mee aan de slag is. Uiteindelijk gaat het er om dat we actief, herkenbaar en betrokken zijn bij het lokale wel en wee en er alles aan doen om te realiseren waar de VVD voor staat. Zoals een Papendrecht met een groot en gevarieerd aanbod van aantrekkelijke detailhandel, goede bereikbaarheid en voldoende parkeerplaatsen. Daarnaast blijven we als VVD maximale ontplooiingsmogelijkheden op een breed gebied stimuleren voor elk individu.’

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.