Drechtstreek kansloos tegen Zuidland

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek kansloos tegen Zuidland

PAPENDRECHT - Na een mooie reeks van drie overwinningen op rij moest Drechtstreek zaterdag zijn meerdere erkennen in Zuidland. Dat speelde fris en snel voetbal waar Drechtstreek weinig tegen in kon brengen.

Vanaf de aftrap had Zuidland het beste van het spel en al na dertig seconden kon doelman Siggy Schutte nog net een schot van John van Tiggelen op het nippertje onschadelijk maken. De Drechtstreek defensie stond onder zware druk van de razendsnelle aanvallers uit Zuidland waarbij vooral de uiterst behendige Sedigq Walizada erg veel onrust stichtte. Het duurde tot de 13e minuut voordat de 0-1 op het bord verscheen na een doelpunt van verdediger Frank Molendijk. In de 23ste minuut scoorde Marcel van den Berg de 0-2 via een strafschop die volgde op een overtreding van Patrick Kunst. Zes minuten later lukte het John van Tiggelen wel om te scoren en zo werd de rust bereikt met een 0-3 stand.

Na rust bleek coach Bill Tukker te hebben gekozen voor een drietal wijzigingen in zijn elftal. Vooral op het middenveld kwam er versterking in de vorm van de routiniers Martijn de Jong en Patrick Sluimers. Dit bracht de nodige rust in de ploeg en het eerste deel van de tweede helft werd de dreiging Zuidland zijde duidelijk minder. Er ontstonden zelfs enkele kansen waarbij de harde knal van Erwin van der Heiden helaas gestopt werd door Kevin de Kok. Zo’n twintig minuten voor het eind van de wedstrijd hield scheidsrechter Virancikli aan Mark Kunst de gele kaart voor na een overtreding op het middenveld.

Omdat Kunst daarna commentaar gaf, kreeg hij direct daarop zijn tweede gele kaart voorgehouden en kon hij het veld verlaten. Enkele minuten kon Mike Fiere de 0-4 bijschrijven. Kort daarop was er een snelle uitbraak aan de andere kant waarbij doelman Kevin de Kok zich gedwongen zag de bal een meter buiten het strafschopgebied met een hand aan te raken. Tot verbazing van velen kreeg De Kok slechts een vrije trap tegen waaruit niet gescoord werd. Kort daarop stond de doelman goed opgesteld toen Remco Koremans hard uithaalde en hij de bal opnieuw kon stoppen. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd kon de ingevallen Carlyson Bazoer de eindstand op 0-5 bepalen.

Zuidland klimt met deze overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst en Drechtstreek valt iets terug. Komende zaterdag is er geen competitieprogramma, maar dan speelt Drechtstreek thuis een oefenwedstrijd tegen Groote Lindt. Op 22 november is de uitwedstrijd tegen Piershil.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.