Derde overwinning op rij voor VV Drechtstreek

03 november 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Negen punten in drie achtereenvolgende wedstijden, dat is de oogst van het elftal van Bill Tukker dat zaterdag in Krimpen aan den IJssel DCV de baas was. Drechtstreek kwam fel en attent uit de startblokken en het zette direct flink druk op het doel van Bobby Janssen. Er ontstonden al snel enkele aardige kansen maar toch duurde het tot de 9e minuut voordat Chris Koremans de 0-1 kon scoren.

Zwak optreden in de DCV defensie bezorgde Koremans de kans die hij beheerst om de keeper heen speelde. DCV stond duidelijk onder flinke druk en wist zich met de aanvallende kracht van Drechtstreek in deze fase van de wedstrijd duidelijk geen raad. Nog geen tien minuten later was het opnieuw Chris Koremans die aan de basis stond van een doelpunt door de bal koppend bij Peter van de Merwe te bezorgen.

Die aarzelde niet en schoot de 0-2 binnen. Halverwege de eerste helft was Mark Kunst erg dicht bij de 0-3 maar zijn schot ging rakelings naast. DCV herstelde zich hierna wat en er kwam wat meer evenwicht in de wedstrijd. Voor het publiek beleef het een aantrekkelijk schouwspel omdat er wederzijds aardige kansen werden gecreëerd maar de rust werd bereikt met een 0-2 tussenstand.

In de tweede helft kwam DCV zeer offensief terug in de wedstrijd. Met twee nieuwe spelers in de defensie creëerde het voorin enkele serieuze kansen die net naast het Drechtstreek doel gingen of de lat raakten. Met name de snelle DCV uitblinker Devante Sno maakte het de defensie van Drechtstreek soms erg lastig maar ondanks de druk stond de defensie van de blauw-witten goed. Vooral Jan Abaisa en Erwin van der Heiden torenden boven hun tegenstanders uit en slaagden er in om de aanvalsdrift van DCV onschadelijk te maken. Ook doelman Siggy Schutte was zeer op dreef en maakte heel wat ballen onschadelijk.

Aanvallend bleef Drechtstreek in een flink tempo doorjagen en het scheelde maar weinig of de mee naar voren gekomen Erwin van der Heiden had met nog een half uur te spelen de 0-3 binnen geschoten. De fraaie voorzet op maat van Remco Koremans belandde vlak voor het doel precies op de voet van Van der Heiden maar hij knalde helaas keihard over. Gedurende het laatste halfuur bleven beide ploegen in een stevig tempo spelen en hield men elkaar goed in evenwicht. Pas in de blessuretijd lukte het DCV topscorer Patrick de Reuver om toch zijn doelpuntje mee te pakken en de 1-2 eindstand op het bord te brengen.

Door de overwinning staat Drechtstreek nu op de vierde plaats van de ranglijst. Komende zaterdag speelt het thuis tegen Zuidland dat zaterdag SC Amstelwijck met 7-2 versloeg. Zuidland heeft evenveel wedstrijdpunten maar staat door een beter doelsaldo een plaats boven Drechtstreek. De wedstrijd tussen deze twee gelijkwaardige tegenstanders begint om 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.