Chatziioannou wint cross AV Passaat

03 november 2014 door Hennie van der Zouw
Chatziioannou wint cross AV Passaat

PAPENDRECHT - Met een versnelling in de laatste ronde heeft Cornelis Chatziioannou (29:54) verdiend de dertiende Passaat cross gewonnen. Aïssa Marguom (30:07) kon in de eerste 3 ronden goed partij geven, maar moest in het laatste stuk toch een gat laten vallen. Bij de dames wist Adaja Otter uit Ede de eerste plaats te behalen in een mooie tijd van 37:33.

Beide heren lieten er vanaf de start geen misverstand over bestaan dat zij voor de eerste plaats zouden strijden. Erik Klooster moest vanaf de eerste ronde beide heren laten gaan, en verder de race alleen lopen. Op deze manier wijst hij net als vorig jaar op het podium te komen. Na de wedstrijd was er voor alle atleten de traditionele erwtensoep, die ondanks het warmterecord toch met smaak door de atleten werd veroberd.

In de ochtend gingen de jeugdige atleten van start. Door het mooie weer was het parcours door het oostpolderpark minder zwaar dan de afgelopen jaren. Zelfs de bladeren werkten als demping en niet als een spekgladde oppervlakte. Hierdoor zijn er door de atleten zeer snelle tijden gelopen. Bij de mini pupillen meisjes durfde alleen Femke van der Waal de cross aan. Zij liep een zeer constante race en finishte tussen de gelijktijdig gestarte jongens in. Dat Siva en Vica Middelkoop niet alleen op de baan snel zijn bewezen beide passaat dames door in hun leeftijdscategorie de eerste plaats te behalen. Ook Maaike van Tuijl behaalde bij de junioren C de eerste plaats. Alle uitslagen en podium plaatsen kunt u terug vinden op de site www.avpassaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.