VVD Papendrecht blij met de mogelijkheden die Koningsdag biedt

28 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
VVD Papendrecht blij met de mogelijkheden die Koningsdag biedt

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Volgend jaar viert de koning in de Drechsteden “Koningsdag in nieuwe stijl”. Volgens de VVD-fractie is dit een prima gelegenheid om aan heel Nederland te laten zien wat de Papendrechtse inwoners en ondernemers te bieden hebben.  

Tijdens het Oranjecongres in de grote kerk in Dordrecht werd het grote nieuws verkondigd. De Koning meldde dat op 27 april 2015 de eerste Koningsdag in ‘nieuwe stijl’ in Dordrecht wordt gevierd. Het nieuwe hiervan is dat er niet twee steden, maar één centrumgemeente bezocht zal worden waarbij de hele streek iets van zichzelf zal laten zien.

Het programma is op dit moment nog niet bekend, maar burgemeester Brok van Dordrecht heeft al zeer duidelijk laten weten dat het geen feestje van alleen Dordrecht zal worden. Er wordt ingezet op een maritiem karakter, waarin ook een rol voor Papendrechtse bedrijven zoals Fokker en Boskalis weggelegd zou kunnen zijn. Dit biedt een mooie kans voor deze ondernemers en de Papendrechters om zichzelf en hun gemeente te presenteren. Niet alleen aan de koning en zijn familie, maar ook aan het hele land dat het bezoek op nationale televisie zal volgen. Wie wil dit nou niet?

Natuurlijk gaan Papendrechters naar Dordrecht om het koningspaar te zien. Dat wil echter niet zeggen dat er in Papendrecht niets hoeft te worden georganiseerd, vanwege een te laag bezoekersaantal. “Wij zijn overtuigd dat het Papendrechtse Oranjecommité voor de Papendrechters een prachtig programma zal verzorgen. Niet alleen voor de thuisblijvers maar ook voor de mensen die wel naar Dordrecht gaan en na het koninklijke bezoek de feestdag in eigen dorp verder willen vieren”, aldus de Papendrechtse VVD fractie.

Laten we de koning en zijn familie met open armen in de regio ontvangen en laten zien wat Papendrecht en haar inwoners te bieden heeft!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.