Drechtstreek wint met 1 - 0 van Lombardijen

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek wint met 1 - 0 van Lombardijen

PAPENDRECHT - Met een 1-0 overwinning bleef Drechtstreek zaterdag het Rotterdamse Lombardijen net de baas. Het enige doelpunt kwam op naam van Erwin van der Heiden die na een fraaie solo een kwartier voor het eind de driepunter binnen haalde.

In het begin van de wedstrijd zag het er bepaald niet naar uit dat Drechtstreek goede zaken zou doen. Ondanks het feit dat men zeer aanvallende bedoelingen leek te hebben, waren het toch de Rotterdammers die voor het meeste gevaar zorgden. De Drechtstreek achterhoede had veel werk te verrichten maar hield goed stand.

De beste kansen waren voor Lombardijen en met een bal op de paal en enkele goede reddingen van doelman Siggy Schutte kwam Drechtstreek goed weg. Het spel speelde zich daarna voornamelijk op het middenveld af. Pas na een half uur kwamen de eerste serieuze aanvallen van Drechtstreek zijde. Een goede kans voor Chris Koremans ging net naast het doel van keeper Johnny Hofman.

In de tweede helft kwam Drechtstreek wat beter uit de startblokken. Het speelde net iets feller en na verloop van tijd leken de spelers van Lombardijen het conditioneel wat lastiger te krijgen. Drechtstreek bleef aandringen maar de voorste linie, met Chris en Remco Koremans en Mischa Groeneveld, was niet bij machte om tot scoren te komen.

Ondanks het veldoverwicht dat was ontstaan lukte het maar niet om doelman Hofman te passeren. Pas toen Erwin van der Heiden van achteruit zijn opwachting maakte in de voorste linie lukte het om echt gevaarlijk te worden. Van der Heiden passeerde de keeper na een fraaie solo en Drechtstreek kon opgelucht ademhalen. Gedurende het laatste kwartier hield Drechtstreek de rug recht en kon de driepunter worden bijgeschreven.

Doordat Lombardijen tweede stond op de ranglijst achter Papendrecht was de zege van Drechtstreek genoeg voor Papendrecht om de eerste periodetitel binnen te halen. Papendrecht staat los van zijn directe tegenstanders en daarachter zijn de onderlinge verschillen erg klein want er zijn zes ploegen met 11 of 12 punten. Spanning is er in deze competitie dus volop.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen DCV in Krimpen aan de IJssel. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.