Papendrecht/Alblasserdam wint schaakderby tegen Ambacht

20 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Papendrecht/Alblasserdam wint schaakderby tegen Ambacht

DRECHTSTEDEN - Afgelopen dinsdag werd de schaakderby tussen Papendrecht/Alblaserdam en Hendrik-Ido-Ambacht gespeeld. De wedstrijd begon vredelievend met maar liefst 5 remises. Van een echte derby leek dan ook geen sprake, maar gaandeweg de avond kregen Gerrit de Jong en Bert Terlouw een voordelige stand op het bord.

Kees van Meerkerk moest echter het initiatief aan de tegenstander laten. Gerrit won als eerste met een fraaie koningsaanval, waarna ook Bert won en definitief de 2 matchpunten binnenhaalde. Kees maakte daarna nog de 6e remise, waarmee de derby in 5-3 winst eindigde.

Zaterdag 8 november organiseert de schaakclub het jaarlijkse Ideko schaaktoernooi in het Denksportcentrum. U kunt zich hiervoor opgeven via de website.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.