Rondje PKC door de voorzitter

15 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Rondje PKC door de voorzitter

PAPENDRECHT - We kennen zo langzamerhand allemaal wel het credo van PKC: het gaat niet om winnen, maar om beter worden! ... dan komen de punten vanzelf.

Afgelopen zaterdag was zo'n dag! Let u even op?

PKC 1 en 2 zijn even klaar, maar verder haalde PKC 3 t/m 9 de volle winst! Alleen het 10e kon de punten helaas niet mee naar Papendrecht nemen. Knap werk senioren! Verder noem ik even A1, A2, B1, B2 die de volle winst pakten en C1 die de punten moest delen.
Uiteraard vergeet ik nu ploegen, maar dat moet u mij maar vergeven.

A1 en A2
Net als vorige week pik ik A1 er weer even uit. Ze doen als het ware "onverplicht" mee om te de titel. Ze willen wél, maar hoeven (nog) niet. Vorige week werd gewonnen van de koploper en gisteren stond een (op het oog) eenvoudiger klus op het programma. Voor de wedstrijd sprak ik even met de coaches Jefta en Nils. Ze zijn vol vertrouwen voor deze pot en weten mij te vertellen dat bij winst van PKC en van Deetos ze plek 2 van de ranglijst gaan bezetten. De wedstrijd die volgde was er één waarbij de eventuele illusies van tegenstander KCR al vrij snel de prullenbak in konden. Ondanks het slechte weer werd er met scherp geschoten en viel mij vooral de reboundkracht op van dit jonge A1 tegen KCR. Een overwinning van 25-9 is in de stromende regen is gewoon knap. Deetos deed wat het moest doen: resultaat voor ons A1: de 2e plek op 3 punten van Deetos.

Voorafgaand aan A1 haalde ook A2 de volle winst binnen. Een spannend slot, ondanks het veldoverwicht , zorgde voor een 11-10 einduitslag. Ook A2 gaat als 2e in de competitie de zaal in.

FUNdament = Opleiden
Aangezien mijn eigen dochter (9) precies in de doelgroep zit, zie ik wekelijks met eigen ogen het resultaat van het nieuwe opleidingsbouwwerk voor de jonge jeugd. Door het consequent trainen van vaardigheden maken we echt grotere stappen t.o.v. eerdere jaargangen. Alle bevlogen trainers en coördinatoren bedankt voor jullie inzet. De resultaten kunnen we niet anders zien als een aanmoediging om vooral vol gas door te gaan! E1, F2 en F6 werden zelfs 1e in hun poule.

Leo van Andel was met zijn camera weer aanwezig op de velden en maakte deze keer foto's bij de A1 en de A2. Bekijk ze hier.

Tekst: Bertjan Scheepbouwer.
Foto: Leo van Andel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.