Roy Hoornweg snelste Nederlander bij de 4Mijl van Groningen, Bart van Nunen vierde

14 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Roy Hoornweg snelste Nederlander bij de 4Mijl van Groningen, Bart van Nunen vierde

PAPENDRECHT - Met de winst bij de 4Mijl van Groningen heeft Passaat atleet Roy Hoornweg zijn eerste overwinning behaald in één van de grote Nederlandse wegklassiekers.

Klokslag half twee gingen de eerste van de 21.000 deelnemers van start om de 6.4km tussen Haren en Groningen af te leggen. Na 1km nam Roy de leiding van de Nederlandse kopgroep. Zijn versnelling zorgde ervoor dat ze nog voor de 3 kilometer weer de aansluiting kregen met de louter uit Afrikanen bestaande kopgroep.

Door een versnelling bij 4km van de Afrikanen kwamen de Nederlanders Roy, Khalid Choukoud en Dennis Licht weer alleen te lopen. Maar moest Roy het begin september bij de Tilburg Ten Miles in de slotfase nog afleggen tegen Choukoud, nu was de Papendrechter de sterkste. Roy finishte in 18.04, Dennis Licht in 18.11 en Khalid Choukoud in 18.12. Hiermee bleef de atleet van A.V.Passaat uit Papendrecht slechts 14 seconden verwijderd van de Nederlandse besttijd ooit op deze afstand.

Bart van Nunen, die na het WJK in juli eerst een lange rustperiode had genomen en nu de laatste weken vanwege zijn drukke studie beduidend rustiger traint dan normaal, wist toch in 18.48 knap als 4e Nederlander en ruimschoots als 1e junior te finishen.

Bart zal vanwege zijn studie tot het einde van dit jaar nog aangepast trainen om daarna weer vol voor zijn sport te gaan.
Het succes van TopSportPerfection werd nog vergroot doordat Lars Gerritsen en Ivo Bijl als 10e en 14e Nederlander finishten in respectievelijk 19.30 en 19.44. De wedstrijd werd in 17.30 gewonnen door Abrar Osman uit Eritrea.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.