Mooie overwinning voor Drechtstreek op nieuw hoofdveld tegen Wieldrecht

13 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Mooie overwinning voor Drechtstreek op nieuw hoofdveld tegen Wieldrecht

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Met een 3-0 overwinning vierde Drechtstreek zaterdag de officiële opening van het hoofdveld en de nieuwe tribune. Waar de ploeg de laatste weken maar weinig punten binnen haalde, versloeg het  streekgenoot Wieldrecht op overtuigende wijze. De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of het ruim opgekomen publiek kon al juichen. Uit een voorzet was het Chris Koremans die als laatste de bal raakte en de 1-0 inkopte. Halverwege de eerste helft passeerde Peter van de Merwe over rechts met een hard geplaatst schot doelman Michel Bezemer en zette de 2-0 op het bord. Drechtstreek speelde aanvallend en combineerde heel aardig. Het liet weer eens aantrekkelijk voetbal zien. De achterste vier hielden goed stand en doelman Siggy Schutte had een vrij rustige eerste helft.

Na rust ontstond geleidelijk aan het gevoel dat het vuur uit de wedstrijd raakte. Er werden nogal wat onnauwkeurige passes afgegeven en Wieldrecht leek te voelen dat er nog kansen waren. Het zette flink druk en maakte het de defensie van Drechtstreek behoorlijk lastig. Siggy Schutte moest enkele keren ingrijpen maar toch wist de blauwwitte equipe overeind te blijven. Eerder in de competitie had men al twee keer eerder een 2-0 voorsprong uit handen gegeven – tegen Neptunus-Schiebroek en tegen Spirit – en de spelers leken zich op tijd te realiseren dat dit voorkomen moest worden. Na een zwakker eerste deel van de tweede helft herstelde de ploeg zich goed. Het zette weer meer druk op de tegenstander en toen Peter van de Merwe zich opnieuw van zijn tegenstander ontdeed en de 3-0 in knalde, keerde de rust en het vertrouwen helemaal terug. Met de 3-0 stand op het bord kwam Drechtstreek niet meer in gevaar. De punten waren binnen en men kon eindelijk weer eens genieten van een driepunter. Met acht wedstrijdpunten staat de ploeg nu op de zesde plaats van de ranglijst in de 2e klasse D, waar de onderlinge verschillen tussen de meeste ploegen niet zo heel groot lijken te zijn.

Komende zaterdag is er geen competitieprogramma. Dan speelt Drechstreek een oefenwedstrijd uit tegen Lage Zwaluwe. De week erna, op 25 oktober, speelt het thuis tegen Lombardijen, de nummer 2 op de ranglijst. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.