Eerste ronde Eon competitie voor de zwemmers van de Geul

13 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste ronde Eon competitie voor de zwemmers van de Geul

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in Papendrecht de eerste ronde in de landelijke Eon competitie gezwommen. Helaas moest de Geul door diverse omstandigheden een aantal zwemmers missen dus het was voor de zwemmers die wel aan de start kwamen alle hens aan dek om de schade zo beperkt mogelijk te houden want de Geul wil zich graag handhaven in de landelijke C-klasse. Met 37 persoonlijke records kan in ieder geval gezegd worden dat de zwemmers er alles aan gedaan hebben.

Het PR record van deze middag kwam op naam van Mats Schroots, die op de 100 wissel 19 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Maar ook de PR’s van Kevin Tittel en Tijmen Snier op de 200 vrij, rond de 13 seconden, en het PR van 12 seconden van Diane Vink op de 200 school mochten er zijn.

De eerste estafette die gezwommen werd was een 4x100 vrij meisjes junioren 3 en het Geulteam met Faustine Mussig, Alyssia de Boer, Esmée Roodenburg en Karlijn Merkus haalde hier een 4e plaats. De 4x50 wissel voor minioren leverde het Geulteam met Daphne van Tilburg, Roxelle de Rave, Tino Huurman en Brandon Groeneveld een 3e  plaats op. Samantha van Eijk was bij de dames goed voor zilver op de 400 vrij en de 50 rug, brons op de 100 wissel en een 4e plaats op de 100 school. Pauline Tieleman tikte als 4e aan op de 400 vrij. Bij de heren slaagde jeugdzwemmer Ben Muller erin om op de 400 vrij het hele veld achter zich te laten en het goud te pakken. Op de 100 school was het goud voor Jesse de Win, op de 100 wissel veroverde hij het brons. Ivan van Omme zwom naar het zilver op de 100 wissel en het brons op de 50 rug. Tim Muller werd 5e op zowel de 400 vrij als de 100 wissel als de 50 rug.

In de categorie jongens jeugd tikte Nick Molle als 2e aan op de 200 school, het brons was voor Tim van Heeswijk. Op de 100 rug was er een bronzen medaille voor Max Muller, Tim van Heeswijk werd hier 5e. Bij de meisjes zwom Iris van Valen naar het brons op de 200 school en Diane Vink pakte brons op de 100 rug.

Aidan van Gool tikte in de categorie jongens junioren 4 als 3e aan op de 200 vrij.
In de categorie jongens junioren 2 was er een 5e plaats voor Daan Wesdorp op de 100 school. Esmée Roodenburg pakte bij de meisjes het brons op de 100 vlinder.

In de categorie meisjes junioren 1 was miniorenzwemster Daphne van Tilburg goed voor een 5e plaats op de 100 wissel. Tino Huurman veroverde bij de jongens het brons op de 50 vrij en werd 4e op de 100 wissel. Brandon Groeneveld tikte op beide afstanden als 5e aan.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Op de 4x100 wissel dames zwom het Geulteam met Samantha van Eijk, Iris van Valen, Pauline Tieleman en Diane Vink naar een 4e plaats. Ben Muller, Max Muller, Tim Muller en Ivan van Omme werden op de 4x100 vrij bij de heren 3e.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.