Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven: aandacht voor techniek

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Jet-Net-bedrijven en voortgezet onderwijs ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Bedrijven, voortgezet onderwijs, gemeente Papendrecht en Jet-Net zetten zich gezamenlijk in om bij leerlingen van het voorgezet onderwijs techniek onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Om dat te bekrachtigen ondertekenden de Papendrechtse scholen het Willem de Zwijger College en CSG De Lage Waard, de bedrijven Fokker, Iv-Groep b.v. en IHC Merwede,

Jet-Net en de gemeente Papendrecht gistermiddag, donderdag 2 oktober 2014, bij Fokker Aerostructures B.V. een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst is ondertekend door mevrouw G.A. Schmidt (CSG De Lage Waard), de heer J.W. van der Burgh (Willem de Zwijger College), mevrouw L. Cafferata (Iv-Groep b.v.), mevrouw C. Zegers (Fokker Aerostructures B.V.), de heer P.C. Wemmers (IHC Merwede), de heer H. Mulder (Jet-Net) en wethouder J.R. Reuwer (gemeente Papendrecht).

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven
Jet-Net is een landelijke organisatie die zich bezighoudt met het stimuleren en onder de aandacht brengen van techniek bij leerlingen van de HAVO, VWO en hoger onderwijs. In 2013 zijn docenten van het voortgezet onderwijs (Willem de Zwijger College en CSG De Lage Waard) bij Fokker Aerostructures B.V, Iv-Groep b.v. en IHC Merwede op bezoek geweest om een beeld te krijgen wat er bij deze bedrijven gebeurt.

Tijdens deze bezoeken is met Jet-Net gekeken naar raakvlakken tussen scholen en bedrijven, zodat er invulling kon worden gegeven aan een onderwijsprogramma dat is afgestemd op de vraag van bedrijven. Hieruit zijn een aantal ideeën en projecten ontstaan. Eén voorbeeld hiervan is het project ‘Problematiek plastic soep’, dat door leerlingen van beide scholen met IHC Merwede is opgepakt. Een ander project dat in de startblokken staat, is ‘Sluizencomplex Panamakanaal’ voor leerlingen van het Willem de Zwijger College in samenwerking met de Iv-Groep b.v.

De gemeente Papendrecht speelt bij deze samenwerking een faciliterende rol. Eén van de speerpunten van het collegeprogramma is Onderwijs en Arbeidsmarkt. Door middel van het opzetten, uitzetten en faciliteren van allerlei projecten in het kader van dit speerpunt, is deze samenwerking tot stand gekomen.

Jet-Net bedrijf/school
In januari 2014 hebben de bedrijven en de scholen besloten een samenwerkingsovereenkomst met Jet-Net aan te gaan en een zogenoemde ‘Jet-Net bedrijf/school te worden. Deze unieke samenwerking van twee scholen en drie bedrijven is gistermiddag in aanwezigheid van alle partners bekrachtigd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

Bent u geïnteresseerd of wilt u verdere informatie of aansluiting bij dit samenwerkingsverband? U kunt contact opnemen met: mevrouw G.W. van der Hoek, projectleider Onderwijs en

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.