Geen punten voor Drechtstreek tegen Oude Maas

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Na de uitwedstrijd van Drechtstreek tegen Oude Maas in Poortugaal stond de ploeg opnieuw met lege handen. Er werd met 3-0 verloren. Al na twee minuten keek men tegen een achterstand aan. Het  was  Serdar Demirel die bij een hoge bal voor het doel alle Drechtstreek verdedigers te slim af was. Hij kopte feilloos de 1-0 binnen. Drechtstreek liet zich toen niet uit het veld slaan en zette enkele prima aanvallen op.

De druk die het op de laatste linie van Oude Maas zette leidde er onder meer toe dat de bal via een handsbal van een verdediger werd weggewerkt. Scheidsrechter Merkestein kon niet anders dan een strafschop toekennen. Die strafschop werd door Chris Koremans zo zacht en voorspelbaar ingeschoten dat het voor doelman Jacob van der Belt niet heel moeilijk was om de bal de stoppen. De stand bleef dus op 1-0 staan. Oude Maas koesterde de voorsprong en ook al kwam men regelmatig voor het Drechtstreek doel, er werd tot aan de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft kwam Drechtstreek wat frisser uit de startblokken. Er werden wel enkele aardige kansen gecreëerd maar tot scoren kwam men niet. Vooral de uitstekend spelende verdediger Dempsey Andrade Varela was een lastig te nemen hindernis voor de voorhoede van Drechtstreek. Hij haalde in veel gevallen de angel uit de aanvallen van zijn tegenstanders. De spelers konden elkaar  moeilijk vinden en veel passes kwamen niet aan omdat ze onderschept werden door de fel spelende Poortugalers. 

Toen Wilson van Klooster de bal na balverlies in de Drechtstreek defensie de 2-0 kon scoren was het gedaan met de ploeg van Bill Tukker. Door de onzorgvuldige passing van Drechtstreek en het attentere voetbal van Oude Maas bleef de 2-0 stand lang op het bord staan. Kort voor het eind maakte Darragh Zondervan het verdriet van Drechtstreek nog wat groter door de 3-0 in te schieten. Door dit verlies heeft Drechtstreek de teleurstellende hoeveelheid van vijf punten gehaald in vijf wedstrijden.

Komende zaterdag – als hoofdveld en tribune officieel worden geopend - speelt Drechtstreek thuis de wedstrijd tegen Wieldrecht. Het is te hopen dat het vizier van de spelers dan op scherp zal staan en dat er weer eens punten worden binnengehaald. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.