VBG Papendrecht neemt nieuw kerkgebouw in gebruik

02 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
VBG Papendrecht neemt nieuw kerkgebouw in gebruik

PAPENDRECHT - Met een open huis en een feestelijke openingskerkdienst opent de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht (VBG Papendrecht) in het weekend van 11 en 12 oktober officieel de deuren van het nieuwe kerkgebouw aan de Poldermolen 7. “Dit weekend is een mooie gelegenheid om anderen in onze omgeving te laten weten dat ze welkom zijn in onze gemeente.”, zegt Laurens Heijboer, één van de bestuurders van de kerk. “Als kerkelijke gemeente zijn we erg blij met deze toplocatie, in het hart van Papendrecht.

Graag willen we het gebouw gebruiken om naast onze godsdienstige missie ook maatschappelijk in het hart van de samenleving aanwezig te zijn.”, voegt Heijboer toe. De baptistengemeente kocht vorig jaar het voormalige postsorteercentrum van PostNL aan de Poldermolen. Inmiddels zijn de eerste kerkdiensten en andere gemeenteactiviteiten gehouden in het gebouw. Op zaterdag 11 oktober krijgen belangstellenden de gelegenheid om tussen 16.00 en 18.00 uur de kerk te bezichtigen. De officiële opening van het kerkgebouw vindt plaats in een speciale en feestelijke dienst op zondagmorgen 12 oktober.

Aansluitend zal er voor bezoekers eveneens gelegenheid zijn om het gebouw te bezichtigen. De afgelopen 9 maanden hebben veel vrijwilligers de verbouwing van het gebouw gerealiseerd. Van het aanbrengen van geluidsisolatie en een podium tot en met het schilderen, behangen en inrichten van de verschillende ruimten die het gebouw biedt. Naast de kerkzaal met 450 zitplaatsen beschikt dit gebouw nu over een ontmoetingsplek, ruimten voor kinder- en jeugdwerk en vergaderingen.

In de wekelijkse kerkdiensten op zondag om 10 uur staat de ontmoeting met de Here God centraal door zang, gebed en prediking. Doordeweeks worden in het gebouw activiteiten georganiseerd voor de jeugd en ouderen van de kerk, maar ook voor buurtbewoners en andere belangstellenden in Papendrecht. Zo wordt eind oktober gestart met één van de nieuwste cursussen over het christelijk geloof, ‘Christianity Explored’, een cursus die mensen meeneemt in een ontdekkingstocht naar het hart van het christelijk geloof: Wie was Jezus? Waarom kwam Hij? Wat houdt het in om Hem te volgen?

De VBG Papendrecht is een evangelische gemeente en sinds 1986 actief in Papendrecht. Aanvankelijk werden samenkomsten gehouden in het gebouw van de voormalige Prins Bernhard Mavo, vanaf 1994 in het gebouw van De Lage Waard, locatie Burg. Keijzerweg. Na 20 jaar zondagse diensten in deze school beschikken ze nu over een eigen gebouw in het midden van Papendrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.