Sjaloom presenteert Bijbel in Gewone Taal

26 september 2014
Sjaloom presenteert Bijbel in Gewone Taal

PAPENDRECHT -  Op woensdag 1 oktober presenteert Sjaloom de Bijbel in Gewone Taal (BGT). Een exemplaar wordt aangeboden aan burgemeester de Bruin. De feestelijke presentatie volgt op de officiële presentatie op 1 oktober in het World Forum in Den Haag als het eerste exemplaar overhandigd wordt aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het evenement bij Sjaloom begint om 17.00 en bestaat uit inloop met koffie en wat lekkers, opening en overhandiging van de Bijbel aan de burgemeester door Kees Boer, voorzitter van Sjaloom. Daarna wordt er uit de Bijbel wat voorgelezen door diverse personen. Mogelijkheid om zelf de BGT voor te lezen in te kijken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Vanaf 18.00 mag de BGT verkocht worden.

De Bijbel in Gewone Taal is precies wat de naam zegt: de Bijbel in gewone taal, de taal die we allemaal dagelijks spreken. Bezoekers van Sjaloom kunnen kennis maken met deze nieuwe Bijbelvertaling.

Vertaling
De Bijbel in Gewone Taal betreft de hele Bijbel, vertaald uit de Hebreeuwse en Griekse bronteksten door deskundige vertalers. De Bijbel in Gewone Taal is een volwaardige vertaling, die de Bijbel begrijpelijk maakt voor zo veel mogelijk mensen. Het Nederlands Bijbelgenootschap startte in 2006 met deze vertaling, die ook past in de bredere trend van begrijpelijk communiceren. De vertaling is geschikt voor iedereen die graag een duidelijke bijbel leest. Door de duidelijke, herkenbare taal komt de Bijbel dichtbij. Zo wordt lezen een ontmoeting. Op de website www.bijbelingewonetaal.nl vertellen verschillende lezers over hun ontmoeting met Bijbelse personen in de Bijbel in Gewone Taal.

Officiële presentatie
Op 1 oktober wordt het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal aangeboden aan Koning Willem-Alexander. Dit  vormt het hoogtepunt van een gevarieerd programma, met sprekers, muziek en theater in het World Forum in Den Haag. Het programma wordt gepresenteerd door Jacobine Geel. Dr. Matthijs de Jong, bijbelwetenschapper en een van de vertalers van de Bijbel in Gewone Taal, zal spreken over de kracht van gewone taal. Een deel van de presentatie wordt op 1 oktober live uitgezonden op NPO 2 in een speciale coproductie van Omroep MAX en de NCRV. Een compilatie van de presentatie wordt uitgezonden door de NCRV op vrijdag 3 oktober op NPO 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.