Eerste Regio competitiewedstrijd voor de Geul

29 september 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Zaterdag 27 september werd in Papendrecht de eerste ronde gezwommen in de Regiocompetitie. Alle verenigingen uit de Regio zwemmen de eerste twee rondes het zelfde programma en na de tweede ronde wordt gekeken in welke klasse de laatste drie wedstrijden gezwommen gaan worden. De snelste 8 ploegen gaan verder in de A, de volgende 8 in de B enzovoort.

De zwemmers van de Geul presteerden prima, met 36 persoonlijke records. Het PR record van de dag kwam op naam van Mats Schroots, hij slaagde erin om tijdens de 200 vrij zijn PR op de 100 vrij met maar liefst 21 seconden te verbeteren.

De middag begon met 4x50 vrij voor meisjes jeugd en het Geulteam met Alyssia de Boer, Kirana Hoogenbosch, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman haalde hier een mooie 2e plaats. Op de 4x50 wissel voor jongens junioren 4 zwommen Liam van Gool, René Verhagen, Aidan van Gool en Kevin Tittel naar een 5e plaats.

De dames zwommen deze middag drie afstanden: op de 50 vrij was het brons voor Samantha van Eijk, Pauline Tieleman zwom naar plaats 8. Op de 100 vlinder pakte Samantha de 5e plaats en ook op de 200 school zwom ze naar plaats 5. Bij de heren was er op de 50 vrij zilver voor Ivan van Omme en brons voor Jesse de Win. Op de 100 vlinder was er een knappe 3e plaats voor jeugdzwemmer Ben Muller, Jesse de Win zwom naar plaats 5. Op de 200 school veroverde Jesse het zilver en pakte Ivan van Omme de 9e plaats.

In de categorie meisjes senioren was er een 5e plaats voor Iris van Valen op de 50 vrij. Op de 100 wissel greep juniorenzwemster Sam IJzerman net naast het brons en werd 4e en op de 100 rug was er een 7e plaats voor Diane Vink en een 8e plaats voor Esmée Roodenburg, zelf nog juniorenzwemster. Bij de jongens raffelde Bas van Middelkoop de 50 vrij voor het eerst af binnen de 26 seconden en pakte hiermee het goud. Het brons op deze afstand was voor Yaro Roodenburg. Op de 100 wissel ging het brons naar Ben Muller, Bas van Middelkoop werd hier 7e. Max Muller pakte het zilver op de 100 rug en Yaro Roodenburg werd hier 5e.

Kirana Hoogenbosch zwom in de categorie meisjes jeugd naar een 6e plaats op de 100 wissel en een 8e plaats op de 50 vrij. Zoë van Gool werd op de 100 wissel 8e. Bij de jongens tikte Aidan van Gool op de 100 wissel als 10e aan en op de 50 vrij als 9e.

Sam IJzerman en Esmée Roodenburg waren goed op dreef in de categorie meisjes junioren 3. Op de 200 wissel was het goud voor Esmée en het zilver voor Sam, op de 50 rug pakte Sam het goud en ging het zilver naar Esmée. Bij de jongens in categorie junioren 2 zorgden miniorenzwemmers Brendan Groeneveld en Tino Huurman voor belangrijke punten: op de 200 wissel werd Tino 8e en op de 50 rug werd Brendan 9e. Erik Verhagen zwom naar plaats 9 op de 200 wissel.

Ook in de categorie meisjes junioren 1 zwommen twee miniorenzwemsters mee: Daphne van Tilburg en Roxelle de Rave zwommen voor het eerst 200 vrij en brachten het er heel goed vanaf. Bij de jongens minioren 6 zwom Brandon Groeneveld op zijn eerste 200 vrij naar een mooie 6e plaats, Tino Huurman werd 8e. Op de 50 school werd Brandon 7e en Tino 9e.

De 4x50 wissel dames werd door Sunanda van Heteren, Pauline Tieleman, Samantha van Eijk en Sam IJzerman afgesloten met een 5e plaats. Op de 4x50 vrij heren zwommen Ben Muller, Tim Muller, Jesse de Win en Ivan van Omme zwommen naar een knappe 2e plaats, het scheelde slechts een vingerlengte met de nummer 1.