TOP wint in Papendrecht van PKC

29 september 2014 door Hennie van der Zouw
TOP wint in Papendrecht van PKC

PAPENDRECHT - "We zijn niet compleet, dat is gewoon moeilijk" gaf Mady Tims enigszins onzeker eerder deze week al aan op NLKorfbal.nl in een vooruitblik op de wedstrijd PKC - TOP.

Wetende dat de Sassenheimers in de eerste drie wedstrijden heel gemakkelijk tot scoren wisten te komen, met een gemiddelde van liefst 28 doelpunten per wedstrijd, terwijl bij PKC de echte scherpte in de afwerking er nog niet is geweest tot nog toe, mocht TOP inderdaad vooraf als de gedoodverfde favoriet worden bestempeld. Zeker ook omdat net als verleden week Suzanne Struik en Richard Kunst,(normaal beiden goed voor meerdere doelpunten) bleken te ontbreken in de opstelling van de Papendrechters..

Zou het misschien "Compleet niet"" worden deze middag?

Aanval: Mabel, Mady, Olav, Laurens
Verdediging: Nadhie, Lara, Danny, Johannis

PKC startte strijdlustig: slechts 15 seconden waren er nodig om de eerste bal door de korf te krijgen door middel van een doorloop van Olav 1-0. In de zelfde minuut kwam TOP alweer langszij om kort nadien het heft in handen te nemen bij 1-2. Slechts één keer wist PKC nog op voorsprong te komen bij 3-2, maar daarna werd het een middagje achtervolgen en aanhaken voor de Papendrechters. TOP creeerde een klein gaatje bij 4-7, oogde daarbij scherper in de afwerking en sterker in de rebound. Toch wist PKC zich terug te knokken om bij 10-10 weer langszij TOP te komen , waarna de scores in de slotfase gelijk op gingen. De rust leek bij 13-13 te komen, maar in de laatste seconden was TOP nog net in staat om weer voorop te komen.
Rust: 13-14.

Direct na rust maakte Danny den Dunnen weer gelijk 14-14, om daarna de hele tweede helft achter de feiten aan te moeten lopen. PKC mistte nog de echte scherpte in de afwerking en had ook de pech dat diverse ballen afketsten op de korf of eruit draaiden. De afvallende bal was daarbij te vaak voor de Sassenheimers en het verschil is verklaard. TOP liep langzaam uit naar een verschil van twee bij 15-17, van drie bij 16-19 en van vier bij 19-23 en van vijf bij 21-26 om opnieuw haar gemiddelde score tot nu toe te bereiken bij 28.
Eindstand in Papendrecht: 25-28.

Ondanks de nederlaag, zullen er zeker wel lichtpuntjes te constateren zijn geweest voor Ben Crum en Edward Jonkman. Zonder de echte scherpte er toch 25 ingooien, belooft het nodige voor wanneer die scherpte er wel is.

"Compleet niet", die conclusie kan zeker niet getrokken worden, het is meer "nog net niet".
Door de verbetering die er nu al voorzichtig te zien was, kan het verdere seizoen met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Foto: Leo van Andel.
Tekst: Ton de Vries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.