Nationale toppers A.V. Passaat van start in Papendrecht

23 september 2014 door Hennie van der Zouw
Nationale toppers A.V. Passaat van start in Papendrecht

PAPENDRECHT - De clubkampioenschappen van atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht, die aanstaande vrijdagavond starten, kennen een fantastisch deelnemersveld op de 3000m. De Nederlandse toploper Roy Hoornweg, die dit jaar met een paar seconde de limiet voor het EK miste, is de favoriet. De Nederlandse recordhouder op de 10.000m bij de junioren, de 18-jarige Bart van Nunen, zal het de Papendrechter zeker niet cadeau gaan geven.

Ivo Bijl uit Alblasserdam, die op het NK zilver won op de 3000m Steeplechase, zal misschien wel voor een verrassing kunnen zorgen. Trainer Addy Ruiter acht echter ook de pas 20-jarige Dordtenaar Lars Gerritsen, die in een uitstekende vorm verkeert, zeker niet kansloos. De start van de 3000m is om 20.30uur op het sportcomplex Oostpolder gelegen aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht.

Buiten deze 3000m zullen ook de clubkampioenen bepaald worden door middel van een meerkamp. In deze meerkamp moeten de atleten afhankelijk van hun leeftijd deelnemen aan bijvoorbeeld de onderdelen kogelstoten, verspringen, hoogspringen, discuswerpen, balwerpen en sprint. Dit start op vrijdagavond en loopt door tot en met zaterdagmiddag. Ook tussen deze deelnemers zitten diverse talenten die al deelgenomen hebben aan de nationale kampioenschappen in hun leeftijdsklasse.

Gelijktijdig met de clubkampioenschappen is er op vrijdagavond en zaterdag een rommel- en boekenmarkt waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de club. Genoeg te beleven dus dit weekend bij AV Passaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.