Roy Hoornweg 2e Nederlander bij de 10EM in Tilburg

09 september 2014
Roy Hoornweg 2e Nederlander bij de 10EM in Tilburg

PAPENDRECHT -  Vanaf de start leek het al gelijk duidelijk wie de eerste drie Nederlandse plaatsen zouden gaan innemen. Na een rommelige start kwamen rond het twee kilometerpunt Roy Hoornweg, Jesper van de Wielen en Khalid Choukoud samen te lopen.
Op 6km moest Van de Wielen de groep laten gaan en liepen Hoornweg en Choukoud samen op. Met een doorkomst van 29.33min op de 10km zaten de mannen nog steeds op een schema van een tijd onder de 48min. Niet veel daarna nam Hoornweg de kop over van Choukoud, “ik voelde me sterk en kon mijn ritme goed vasthouden” . Na 13km bleek Choukoud toch meer inhoud te hebben en moest Hoornweg hem laten gaan. Door kilometers van 3.05min te blijven lopen kwam Hoornweg als tweede over de finish in een nieuw persoonlijk record van 48.13min. Khalid won de Tilburg Ten Miles in 47.43 en Jesper vd Wielen maakte het podium compleet met een tijd van 50.14min

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.