Eerste driepunter voor Drechtstreek 1

08 september 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste driepunter voor Drechtstreek 1

PAPENDRECHT / DORDRECHT - De eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse D werd door Drechtstreek in Dordrecht afgesloten met een 2-4 overwinning tegen het gepromoveerde SC Amstelwijck. In een doelpuntloze eerste helft vertoonden  beide ploegen aantrekkelijk voetbal  waarin het spel op en neer golfde. Beide keepers moesten een paar keer stevig in actie komen om doelpunten te voorkomen.

In de 26ste minuut wist Johnny Grener de bal zelfs achter Drechtstreek doelman Siggy Schutte te plaatsen maar de goal werd afgekeurd door de zeer strak fluitende scheidsrechter De Mik.

Pas in de tweede helft kon het eerste doelpunt worden aangetekend. Het was eerstejaars senior Rick Sieses (18) die voor Drechtstreek de 0-1 op zijn naam bracht. Op aangeven van Remco Koremans wist hij doelman Frank Groeneweg te passeren. Binnen enkele minuten wisten Chris Koremans (0-2) en nogmaals Rick Sieses (0-3) de score verder uit te breiden. Naar aanleiding van het derde doelpunt raakte grensrechter Grand van Amstelwijck in conflict me scheidsrechter De Mik. Na een woordenwisseling tussen hen kreeg de grensrechter de rode kaart voorgehouden en moest het veld verlaten.

Ook tijdens het laatste half uur bleef het een aantrekkelijke wedstrijd waarin er nog drie keer gescoord werd. Eerst wist de net in het veld gekomen Tonny Stok namens Amstelwijck nog de 1-3 in te schieten maar Drechtstreek bleef het betere van het spel hebben. Het hield het tempo er goed in en Amstelwijck leek het conditioneel lastig te hebben. Zo’n vijf minuten voor het eind was het Remco Koremans die de stand met een slim balletje op 1-4 bracht. Dat leek de eindstand te worden maar door een handsbal in de defensie van Drechtstreek kon Rik Kramer de eindstand via een strafschop toch nog op 2-4 brengen.

Al met al kan trainer Billt Tukker tevreden zijn met de competitiestart van zijn elftal waarin er veel werklust aan de dag werd gelegd. De eerste drie punten zijn binnen en er wordt met spanning uitgekeken naar de wedstrijd van komende zaterdag tegen Neptunus Schiebroek. Aanvang van de wedstrijd – die op een bijveld wordt gespeeld omdat het hoofdveld nog niet bespeeld kan worden – is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.