Papendrecht nam op eigen wijze afscheid van buitenbad De Hooght

05 september 2014 door Hennie van der Zouw
Papendrecht nam op eigen wijze afscheid van buitenbad De Hooght

PAPENDRECHT - Met veel livemuziek, activiteiten en uiteraard het traditionele hondenzwemmen in het laatste uur, begaven honderden Papendrechters en ook zo'n honderd honden zich voor de laatste keer in het water van buitenbad De Hooght. Zondag 31 augustus waren de buitenbaden voor het allerlaatst geopend.

Na enkele weken maakt de slopershamer een einde aan 46 jaar zwem-, duik-, zon- en speelplezier. Bezoekers werden uitgenodigd hun wensen en herinneringen op muren, vloeren, zelfs op de duikplank en glijbaan, te schrijven of tekenen met krijt of graffitiverf. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Winnaar
Wethouder Koppenol bekeek de soms persoonlijke teksten en afbeeldingen en koos de tekst 'Dag zwembad, tot aan de overkant!' als meest toepasselijke. 'Want', zo redeneerde Koppenol, 'aan de overkant wordt inderdaad alweer hard gewerkt aan een mooi nieuw buitenbad waar vanaf het seizoen 2015 weer naar hartelust gezwommen kan worden' De tekst werd bedacht en geschreven door de familie Van den Dunnen die hiermee een gezinsabonnement won voor het volgende seizoen in het nieuwe Sportcentrum Papendrecht.

Binnenactiviteiten
In de binnenbaden van zwembad De Hooght gaan de activiteiten voorlopig nog door tot de nieuwe binnenbaden helemaal klaar zijn voor gebruik. Alleen het vrijzwemmen op de maandagavonden is sinds maandag 1 september geannuleerd.

Foto:s: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.