Passaat C Junioren strijden op Nationaal Niveau

02 september 2014 door Hennie van der Zouw
Passaat C Junioren strijden op Nationaal Niveau

PAPENDRECHT - In het weekeinde van 30 en 31 augustus vonden in Amsterdam de Nationale Kampioenschappen Atletiek plaats voor junioren C. Ook AV Passaat atleten wisten zich dit jaar weer voor deze topwedstrijd te plaatsen.

Op de zaterdag kwam Liam Paalvast in aktie bij het speerwerpen. Hij wist een afstand van 37.79 te bereiken.   Bij het onderdeel polsstokhoogspringen waren maar liefst twee atletes van Passaat te zien. Britt de Reus wist een hoogte van 2.22 m te springen. Kirsten Kuntz behaalde de 2.82 m en moest vervolgens op een drafje naar de start van de 300 m horden die helaas samenviel met de polsstokwedstrijd. De horden werden in een tijd van 50.38 s genomen. De lat bij het polstokspringen was inmiddels naar de hoogte van 2.92, maar die moest Kirsten door de vermoeidheid overslaan. Ze ging direct door op de hoogte van 3.02 m, maar slaagde er helaas niet meer in om die hoogte te halen. Hierdoor Kirsten ging de bronzen medaille net aan haar neus voorbij.

Ook Britt de Reus had zich geplaatst voor de 300 meter horden, waarbij ze een tijd van 53.04  liep.

Sam Kraaienveld mocht van start op het loopnummer 1500 m. In een mooie race liep Sam naar de goede tijd van 4:30:03

Op zondag was het Liam Paalvast die opnieuw het spits mocht afbijten voor Passaat met het onderdeel kogelstoten. De kogel kwam op 11.41 m. Ook was het de beurt aan Britt de Reus om de 80 m horden te lopen. Hier behaalde ze een mooi PR in 14.28.

Op het polsstokhoogspringen opnieuw Passaat in aktie. Aron Blom overtrof zijn eigen record en kwam uit op een PR van 2 meter en 96 cm.
Kirsten Kuntz liep de 300 m en wist in de series al haar PR aan te scherpen in een tijd van 43.36. Later op de dag liep ze de finale en liep dit succesvol met nogmaals een PR in 43.31 en een 7e plek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.