'De Dag van de Heerlijkheid' goed bezocht

01 september 2014 door Hennie van der Zouw
'De Dag van de Heerlijkheid' goed bezocht

PAPENDRECHT - Eens in de drie jaar vieren ze bij de Papendrechtse Heerlijkheid, op de laatste zaterdag van de zomervakantie ‘De dag van de Heerlijkheid’. En dit jaar was het ook weer zo ver. Het bedrijf ‘De Heerlijkheid van Papendrecht’ stondt die dag bol van de activiteiten. Helaas was het zaterdag 30 augustus af en toe slecht weer, maar dat weerhield de bezoekers niet om zich bij de verschillende activiteiten te melden.

Er stonden zo’n 30 tal marktkramen op het erf, in de boomgaard en op de Hooizolder. Tal van gasten gaven demonstratie’s, proeverijen, verkopingen, prijsvragen en kinderactiviteiten. Bij de ponyplusstand waren er weer kaartjes te koop voor de ponyritjes.

De bierbrouwerij van de Brouwerij de Heerlijkheid vertelde met passie over zijn ambacht, u kon zelfs een kijkje in de brouwerij nemen. De boomgaard was toegankelijk voor iedereen, er hingen overal wegwijzers en de fruitteler, imkers en schaapsherder Huug (Ottoland) konden veel vragen beantwoorden en vertellen over hun vak.

Even uitrustten op het boomgaardterras of op de Hooizolder was dan ook heerlijk, onder het genot van een ijsje, kopje koffie/thee of een glaasje sap en wat lekkers erbij kwam een mens weer helemaal tot rust.

Voor deze speciale dag waren er weer extra heerlijkheden ingekocht. Er werd begonnen om 09.00 uur en u mocht tot 17.00 uur rondsnuffelen.

Foto's: Hans Huisman.

De Landwinkel.
Onderaan de dijk langs de Merwede treft u een landelijk stukje Papendrecht. Op de plaats waar vroeger de Heren van Papendrecht hun Heerlijkheid bestuurden, is nu de Landwinkel 'De Heerlijkheid van Papendrecht gevestigd. De Landwinkel heeft een agrarische achtergrond. In het geval van de Landwinkel is de agrarische achtergrond de fruitteelt.

Naast hun eigen producten kunnen ze door de uitwisseling met andere Landwinkels een verrassend en divers assortiment aanbieden. In de boomgaard worden met veel aandacht voor natuur, milieu en smaak diverse fruitsoorten geteeld. Een deel van de oogst wordt in de jamkeuken ambachtelijk verwerkt tot jam, sap en saus. Daarnaast worden in eigen bierbrouwerij smaakvolle speciaal bieren gebrouwen. Op diverse dagen worden er omgangslessen met pony's gegeven door de Ponyplus medewerkers. Boven de Landwinkel zijn twee verdiepingen ingericht voor ontvangst van gasten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.