Mevrouw Zuidema wint bakwedstrijd van Landwinkel de Fruitheerlijkheid

23 januari 2012
Mevrouw Zuidema wint bakwedstrijd van Landwinkel de Fruitheerlijkheid

PAPENDRECHT - Op 18 januari zijn de prijzen uitgereikt aan de maaksters (ja toevallig allemaal dames) van de drie winnende gerechten van de kweeperenwedstrijd, een kook-, bak-, kokkerelwedstrijd georganiseerd door Landwinkel de Fruitheerlijkheid.

Twee weken geleden zijn er 11 producten ingeleverd door de klanten van de Landwinkel, de opdracht was dat er kweeperen in het product moesten zitten.
De inzendingen waren verrassend en veelzijdig. De vijf juryleden hadden er een hele kluif aan, de vragenlijst met de scorepunten was niet zomaar ingevuld. De jury bestond uit de kok van Kookgemak, het echtpaar Vis van slagerij Vis, de bakker van Bakkerij Vlot en de bierbrouwer van Brouwerij de Heerlijkheid. Allemaal Papendrechtse vakmensen, begaan met hun vak, met eten en drinken!
En de jury heeft genoten. Één voor één kwamen de juryleden alle 11 producten keuren, bekijken en natuurlijk proeven. De maaksters waren uiteraard niet bekend, puur het product werd beoordeeld. Vaak werden ook tips gegeven om het nog lekkerder te maken. 

Er waren 4 soorten kweeperentaarten, 2 soorten kweeperengelei/jam, 1 kweeperenpudding, 1 kweeperenmuffin, 2 soorten kweeperensnoep en 1 stoofkweeperen in pot te beoordelen. 

De eerste plaats was voor een bijzonder kweeperensnoepje, quittenkonfekt genaamd, een zwitsers recept gemaakt door L. Zuidema. Zij won hiermee een Landwinkelcadeau-pakket. 

De tweede prijs een bierpakket van Brouwerij de Heerlijkheid, is gewonnen door A. Fijnekam, deze kokkin had zeer mooie kweeperenmuffins gebakken. 

De jury vond de kweeperenpudding een derde plaats waardig, deze bijzondere creatie werd gemaakt door N. van Stam. Zij ging met een decoratief cadeau met woonaccessoires geschonken door Woongemak een zijtak van Kookgemak het bedrijf van het jurylid kok Bauke naar huis. 

Bakker A. Vlot reikte de prijs uit aan de muffinbakster, samen met wat extra baktips werden de muffin en de bakster geprezen. De bakker had er volgens eigen zeggen nog wel veel meer op willen eten. Bauke van kookgemak reikte de prijs aan de kweeperenpuddingmaakster uit, van Bauke had de pudding mogen winnen. 

Het echtpaar Vis van de slagerij vond het wel jammer dat er geen lekkere stoofschotel of een gevulde kalkoen bij zat. Want ook dat kun je met kweeperen maken, een lekkere vleesmaaltijd, dat leek ze wel wat. Wellicht komt er volgend jaar een lekker gerecht voor het slagersechtpaar op tafel. Want de kweeperenbakwedstrijd is zeker voor herhaling vatbaar. Wellicht een jaarlijks terugkerende wedstrijd. 

“Misschien gaan we wel een kweeperenbakmuts als wisseltrofee inzetten”, mijmert het echtpaar Korteland van de Landwinkel. “We gaan er nog maar eens een jaartje over denken”. 

De foto’s van de gerechten en de prijsuitreiking staan op de website van Landwinkel de Fruitheerlijkheid, www.fruitheerlijkheid.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.