Boskalis verwerft EUR 70 miljoen aan contracten in Verenigd Koninkrijk en Zweden

11 juni 2014
Boskalis verwerft EUR 70 miljoen aan contracten in Verenigd Koninkrijk en Zweden

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft twee contracten verworven in het Verenigd Koninkrijk en Zweden met een gezamenlijke contractwaarde van circa EUR 70 miljoen.
 
Boskalis gaat in opdracht van de Tendring District Council in Clacton-on-Sea, Verenigd Koninkrijk een zeewering aanleggen over een lengte van 5 kilometer tussen Clacton Pier en Holland Haven. De zeewering zal bestaan uit 23 stenen strekdammen waartussen stranden zullen worden opgespoten. Boskalis voert het project uit binnen de joint venture VBA JV Ltd  (een consortium bestaande uit Volker Stevin, Boskalis Westminster en Atkins).

De werkzaamheden zullen in de zomer van 2014 van start gaan en eind 2015 afgerond worden. Voor dit project zullen twee middelgrote sleephopperzuigers worden ingezet. De steen werkzaamheden worden volledig met droog materieel uitgevoerd.
 
In Zweden heeft Boskalis in joint venture met Züblin Scandinavia AB een contract verworven van opdrachtgever Trafikverket Göteborg voor het ontwerp en de aanleg van de Marieholmtunnel en aanleg van kademuren in Gothenburg, Zweden. Deze nieuwe verkeerstunnel onder de rivier de Göta Älv zal een verbinding vormen tussen de stadsdelen Marieholm en Tingstad van Gothenburg. Het Design & Construct contract heeft een looptijd tot en met 2020. Voor de realisatie van dit project zal Boskalis tot een diepte van rond 20 meter de sleuf baggeren waarin de tunnel zal worden afgezonken, het zand aanbrengen onder en naast de afgezonken tunnel en de bescherming van het tunneldak aanbrengen in de vorm van breuksteen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.