Uitbreiding winkelcentrum Westpolder

11 december 2003

PAPENDRECHT- Op korte termijn start de inspraakprocedure om de geplande uitbreiding van winkelcentrum Westpolder mogelijk te maken. Sinds eind 1996 overleggen gemeente en Van der Vorm Vastgoed B.V. te Rotterdam, de eigenaar van winkelcentrum Westpolder, over uitbreiding van de winkelvoorziening aan de Jan van Goijenstraat nr. 5.

Het gaat daarbij met name om supermarkt C1000 Superwest. Diverse opties werden besproken, over enkele daarvan is overeenstemming bereikt. Dinsdag 8 oktober 2002 werden de (door Axes Architecten uit Assen ontworpen) uitbreidingsplannen aan omwonenden en belanhebbenden gepresenteerd tijdens een informatieavond.

De uitbreiding concentreert zich op toevoeging van ruimte aan de noord- en oostzijde van de supermarkt, waarvoor de toegang tot het winkelcentrum moet worden verplaatst. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk de winkelruimte van de voormalige damesmodezaak af te breken. De betreffende ondernemer is inmiddels verhuisd naar een locatie op winkelcentrum De Meent. Bij de uitbreiding wordt verder uitgegaan van de integratie van de slijterij in de supermarkt.

Om realisatie van het bouwplan mogelijk te maken, is vrijstelling van het bestemmingsplan Westpolder 1995 noodzakelijk. Voor de vrijstelling dient een procedure conform artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te worden gevoerd. Het verloop van de procedure wordt gepubliceerd op de pagina's Gemeentenieuws in het Papendrechts Nieuwsblad. Belanghebbenden en omwonenden kunnen vervolgens vanzelfsprekend inspreken naar aanleiding van deze publicaties.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.